Pjesma »Još uvijek« drugi je singl s nadolazećeg albuma Borisa Štoka, hipnotičan electro pop hit čiju mističnost dodatno upotpunjuje gostujući vokal glumice Nataše Janjić. Autori pjesme su Boris Štok i Darko Terlević iz riječkog benda The Siids, a miks je obavio Matej Zec.

Ovih dana objavili ste zanimljiv duet s Natašom Janjić »Još uvijek«. Kako je došlo do te suradnje? Iza sebe imate i duet s Josipom Lisac i Yayom?

– Pjesma nije tipičan duet, više se tu u glazbenom smislu radi o suradnji i gostovanju Nataše u pjesmi. Htio sam tu njenu senzualnost, ženstvenost u vokalu da dobijem »dualitet« muško/ženski odnos i oboje samo jako zadovoljni kako je sve ispalo. Radi se o spoju medija – onog kazališnog i glazbenog. Bio sam uvjeren da će se Nataša snaći jer se radi o izvrsnoj glumici kojoj glazba nije strana. Povrh toga, Marcella Zanki je napravila izvrstan spot, malo u retro duhu 80-ih, a Nataša je odlično izvukla priču svojom ekspresijom i glumom. Više od toga nisam mogao tražiti i sretan sam da je pjesma i suradnja izazvala tako lijepe i velike reakcije kod publike i medija. Glazbu i produkciju pjesme zajedno potpisujemo s Darkom Terlevićem i ja, dok je tekst moj.

Novi izazovi

Još iz doba Quasarra volite spajati različite medije, posebice glazbu i kazalište?

– Tako je, tu se vjerojatno referirate na baletnu predstavu »Pour homme et femme« te nastupa uživo još dok sam bio član Quasarra. Ne volim se ograničavati i uvijek gledam postavljati si nove izazove. Mislim da je to bit stvaranja i kreativnosti, uvijek iznova nešto otkrivati, eksperimentirati. Stoga sam se odlučio pitati Natašu da gostuje, što je ona s oduševljenjem prihvatila.

To je već drugi singl kojim najavljujete novi album koji bi svjetlo dana trebao ugledati na proljeće?

– Album »Ispod kože« izašao je krajem listopada 2018. godine, ali ja već odavno radim na novim pjesmama. Prvi singl bio je »Samo trag«, a ovo je već drugi singl i nastojat ću na proljeće završavati novi album, ali svakako bez pritiska. Nastojat ću svakoj pjesmi dati dovoljno prostora i vremena da zaživi u eteru, na koncertima i u medijima te nađe svoj put do publike.

Rijeka za posebne prilike

Što nam novog nudite na tom albumu?

– Svaka pjesma je različita stilski, ova je kompletno elektro, a prethodna je bila akustična. Ovih nekoliko gostovanja također su nešto drugačije energijom, aranžmanima, ali opet sve je to u mojoj ekspresiji, melodijama i zvuku, te vjerujem da će ih publika prihvatiti. Također, imam jedan cijeli materijal na engleskom koji već godinama čuvam negdje u ladici, napravio sam ga u Berlinu i Londonu tamo još 2015. godine te me izdavač nagovara da ga objavim brzo pa makar online. Stoga, moram vidjeti kakve će forme biti taj novi album, možda bude i dupli – hrvatsko i engleski, vidjet ćemo.

 

 

Komentari

komentara