Disciplin A Kitschme, jedan od najpoznatijih rock sastava na ovim prostorima, u subotu se vraća u riječki Pogon kulture.

Ušavši u 37. godinu postojanja, grupa i njezin frontmen, basist i pjevač Koja neumorno nastavljaju svoju misiju čišćenja i oplemenjivanja prostora koji se ponovno čini jako zagađenim. Grupa poznata po hitovima »Ako ti je glasno«, »Neukusu treba reći NE!«, »Samo Disciplina«, »Zaboravili rokenrol !?!«, »Ah, kakva sreća« i »Betmen, Mandrak, Fantom«, nemaju namjeru stati, štoviše trenutno je u fazi oblikovanja sljedećeg albuma…

U Pogonu kulture zadnji ste put nastupili prije nešto manje od dvije godine. Bio vam je to prvi nastup u tom klubu. Po čemu ga pamtite?

– Pamtim taj nastup po razigranoj riječkoj publici. Do tada neko vrijeme nismo svirali u Rijeci, najviše zbog nedostatka odgovarajućeg prostora za naš koncert tako da su i publika i bend koncert dočekali s ushićenjem.

Što pripremate za subotnji nastup?

– Bit će to bučan i ritmičan nastup. Onaj tko prošlog puta nije bio na koncertu, ne bi ga trebao sada propustiti jer će se kajati. Ovo je malo drugačije od uobičajenih koncerata rock grupa.

Zadnji album, »Opet«, objavili ste 2015. godine. Trenutno radite na novom materijalu. Što nam možete otkriti o njemu?

– Album će nastaviti naša funky tribalna istraživanja. Ne mogu reći datum, nadam se ove godine.

Prošle ste godine ostvarili suradnju s Mikeom Wattom na izdanju »Balkan-Pedro Four-Way«. Kako je došlo do suradnje s njim, i što donosi to izdanje?

– Mike je došao na ideju da složi četiri grupe (Mike Watt + The Secondmen, Disciplin A Kitschme, Thee Melomen, Vasko Atanasoski) na vinilno singl izdanje objavljeno za američko tržište. Svaki bend je svirao pjesmu nekog od bendova uključenih u kompilaciju te je tako Mike Watt sa svojom grupom napravio verziju naše pjesme »Do Not«, a mi smo zauzvrat obradili njegovu pjesmu iz razdoblja grupe Minutemen »No One«. Ja sam također dizajnirao naslovnu stranu omota singla.

Grupa Disciplin A Kitschme postoji od 1981. godine. Što vas nakon gotovo četiri desetljeća na sceni motivira da i dalje nastupate, putujete, stvarate?

– Rock and roll music, isto kao i uvijek.

Koliko mlade generacije prate i slušaju ono što vi stvarate, i što ste stvarali u vrijeme kada njih još nije bilo?

– Sudeći po reakcijama i opsegu generacija u publici na našim koncertima, izgleda da nas mladež prati, a također poznaje repertoar i iz ranijih razdoblja benda. To je ohrabrujuće za grupu i obećavajuće za publiku, daje nadu da neke stvari politika ipak ne može dotaknuti.

Ulaznice

Ulaznice za koncert moguće je kupiti po cijeni od 70 kuna na šanku The Beertije na Trsatu, u Dallas music shopu te na www.entrio.hr. Na dan nastupa za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 90 kuna.

 

Komentari

komentara