Pogon kulture u petak će ugostiti zagrebački electro-acoustic pop band Detour. Peteročlana glazbena skupina predvođena autorom, aranžerom, producentom i gitaristom Nenadom Borgudanom u klub na Sušaku vraća se dvije godine nakon zadnjeg nastupa koji je bio po mnogočemu značajan za bend.

U međuvremenu Detour je dobio novu pjevačicu, Ginu Victoriju Damjanović i osvojio Porin u kategorijama Najbolja izvedba grupe s vokalom i Pjesma godine za hit »Zaljubila sam se«.

Što možemo očekivati ovog puta, što nam novoga Detour priprema ove godine, otkrio nam je Nenad Borgudan.

U petak se vraćate u Pogon kulture gdje ste zadnji put nastupili prije dvije godine kada ste slavili 10. rođendan benda. U kakvom vam je sjećanju taj nastup?

– Uz Rijeku nas uvijek vežu sjećanja na odlične koncerte. I ovaj je bio takav, a dodatnu posebnost mu je dalo to što je bio naš posljednji koncert s Majom Posavec kao glavnim vokalom.

Što pripremate za ovaj koncert?

– Prošle su dvije godine, u međuvremenu smo dodali još koju pjesmu u repertoar… Pjesme koje tada nisu postojale… Nešto je drugačije, dolazimo i s novom pjevačicom.

Ove godine planirate objaviti četvrti album na kojem će se naći već poznati hitovi »Zaljubila sam se«, »Biram« i »Bez tebe«. Što nam još možete otkriti o novom materijalu?

– Zapravo ćemo objaviti peti album jer četvrti je bio »10« iz 2016. godine, ali s obzirom na to da na njemu nije bilo novih pjesama, već smo obradili sami sebe, ovo će biti četvrti s novim pjesmama. Mislim da navedene pjesme daju naslutiti kakav će biti album… Šaren.

Nešto manje od dvije godine Detour ima novu pjevačicu Ginu Victoriju Damjanović. Što je Gina donijela bendu?

– Gina označava novu fazu, novu motivaciju, novo »komercijalnije« lice Detoura.

Osim novog albuma, što vas još očekuje ove godine?

– Prije samog albuma očekuje nas još koji singl, puno koncerata i na kraju godine naš najveći dosadašnji samostalni koncert, o kojemu nešto više kada dođe vrijeme.

Ulaznice

Ulaznice za koncert grupe Detour u Pogonu kulture u pretprodaji su po cijeni od 40 kuna na šanku The Beertije na Trsatu, u Dallas music shopu te na web-stranici na www.entrio.hr. Cijena ulaznice na dan koncerta bit će 60 kuna. Početak koncerta zakazan je za 22 sata.

Komentari

komentara