Jubilarno četrdeseto izdanje jednog od najdugovječnijih festivala u Europi, legendarnog Ri Rock Festivala posvećenog demo sceni i mladim glazbenicima, bit će održano sljedećeg mjeseca i trajat će čak četiri dana.

U zadnjih 40 godina gotovo da nije bilo riječkog benda koji nije svirao na Ri Rock Festivalu, a neki od njih danas slove za najbitnija imena alternativne scene Hrvatske i Balkana.
Foto SERGEJ DRECHSLER
Četrdeseto izdanje festivala donosi izmjenu koncepta i novitete. Prijavljeni bendovi dobiti će priliku za nastup bez klasičnog koncertnog natjecanja i to uz podršku glazbenika koji su kroz povijest pridonijeli Ri Rock sceni. Festival zadržava esenciju demo festivala kroz novi način odabira pobjednika uz dodjelu nagrade Ri Rock kipić.
– Ri Rock kipić, izrađen od reciklirane plastike u suradnji s ekipom iz ReUse centra, bit će dodijeljen pobjednicima festivala nominiranih po kategorijama. U devet kategorija, tri glavna pobjednika osvojiti će bogate nagrade poput 30 sati snimanja i mastering u Studiju Palach, besplatne probe u Music Boxu i poklon-bon za kupnju glazbene opreme u Art of Music trgovinama koje donosi Udruga Ri Rock i Art of Music. Kroz ovakav način dodjele nagrada, Udruga Ri Rock smatra da će se obuhvatiti veći broj glazbenika te tako ponuditi podrška bendovima i glazbenicima koji su trudom, radom i ulaganjem u bend pokazali kvalitetu, održivost i budućnost scene. Iz tog razloga uvedene su posebne kategorije preko kojih će se odabrati pobjednici koji su zaslužili podršku Udruge Ri Rock, a kroz počasne nagrade dodijeliti će se priznanja i nešto starijim akterima scene, objašnjavaju organizatori.
Četrdeseti Ri Rock započinje u petak 7. prosinca u OKC-u Palach dodjelom nagrada Ri Rock Kipić i nastupima značajnih imena riječke scene.
Nastupit će Denis & Denis i Bajo svira Fit te Keops, a program će voditi Dražen Turina Šajeta koji će i zasvirati uz svoj bend Yars. Drugog dana, u subotu 8. prosinca pruža se prilika prijavljenim mladim bendovima da nastupe uz podršku bendova One Piece Puzzle, Mandrili i Izet Medošević & Borgie.
Veliko koncertno zatvaranje festivala održat će se 14. i 15. prosinca u Pogonu kulture. Prvi datum rezerviran je za grupu Let 3 koja će izvoditi pjesme s prva dva albuma te grupu Grč.
MARIN ANICIC
Drugog dana u velikoj koncertnoj završnici nastupit će Pankrti, Valter svira Parafe, Po’ metra crijeva te ovogodišnja tri pobjednika festivala.
Pankrti

Pankrti

Udruga Ri Rock poziva sve demo bendove s područja Primorsko-goranske i Istarske županije da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i zasviraju na Ri Rock festivalu te se tako predstave riječkoj publici. Prijave se obavljaju putem prijavnice koju je moguće pronaći na web-stranici Udruge Ri Rock. Koji će demo bendovi nastupiti na festivalu te detalji o programu i nagradi Ri Rock Kipić, bit će obznanjeni na konferenciji za novinare koja će biti održana u srijedu 21. studenog.

Ulaznice

Ulaznice za prvi i drugi dan festivala koji će se održavati u OKC-u Palach, bit će moguće kupiti na Ri Rock štandu na Korzu od 3. do 7. prosinca. Cijena jednodnevne ulaznice bit će 35 kn u pretprodaji i 45 kn na dan festivala. Ulaznice će biti dostupne i u online prodaji u sustavu Entrio. Early bird ulaznice za treći i četvrti dan koji će se održavati u Pogonu kulture do srijede 21. studenog bit će moguće kupiti putem sustava Entrio po cijeni od 100 kn za oba dana. Nakon tog datuma jednodnevne ulaznice bit će moguće kupiti po cijeni od 70 kuna u pretprodaji i 90 kuna na dane koncerta.

Komentari

komentara