U Omladinskom kulturnom centru Palach u subotu će biti održan događaj »Glazba je čudo« u organizaciji Udruge Ri Rock i polaznika Music Box radionice Event Management.

Riječka Udruga Ri Rock ove je godine uz glazbene radionice sviranja gitare, bas gitare i bubnja, organizirala i radionice na kojima su polaznici educirani o organizaciji događaja. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Rijeke, Lučka uprava Rijeka te PGŽ. Polaznici će znanja i vještine stečene na radionici pokazati završnim radom – organizacijom glazbenog događaja u OKC Palach.

»Glazba je čudo« prvi je od tri događaja polaznika radionice Event menadžmenta. Osnovna ideja događaja jest naglasiti važnost glazbe u našim životima i podsjetiti na čudesnost kojom obavija svakodnevicu. Glazba, osobito rock, u užurbanom suvremenom svijetu pomalo gubi značaj koji je imala u prošlim desetljećima, a ovaj događaj potpuni fokus stavlja na tu iznimno važnu umjetnost. Događaj započinje u 19 sati pop-up izložbom u suradnji s Muzejom informatike Peek&Poke. Izložba je posvećena uređajima za slušanje glazbe koji su obilježili generacije i način na koji su svakodnevno uživali u glazbi. Bit će izložene i fotografije Matilde Rudec, višestruko nagrađivane koncertne fotografkinje iz Slavonskog Broda koja je svojim objektivom zabilježila nastupe kultnih imena riječke rock scene.

Glazba je ipak najčudesnija uživo pa nakon izložbe slijedi koncert na kojem će nastupiti Recycle or Die, bend svestranog riječkog umjetnika Ivana Valušeka, te mladi riječki bendovi Fanaa i Nelaay.

Ulaznice za koncert i izložbu po cijeni od 15 kuna bit će moguće kupiti na ulazu u Palach.

Satnica

19 Otvaranje izložbe

22 Nelaay

23 Fanaa

00 Recycle or Die

 

Komentari

komentara