Riječka delegacija koju čine My Buddy Moose & White on White u četvrtak 5. ožujka nastupit će u zagrebačkom Vintage Industrialu.

Grupu My Buddy Moose čine gitarist i pjevač Luka Benčić, gitarist i mandolinist Matko Botić, basist Ištvan Širola i bubnjar Jasmin Đečević. Ovi indie-americana zaljubljenici okupljeni 2004. već dugi niz godina slove za jedan od najboljih »malih« bendova na ovim prostorima. Prve demo snimke stvorili su u prvoj polovici 2000-ih, a od tada su objavili četiri albuma: »My Buddy Moose« (2006.), »Wonderful Feeling of Emptiness« (2010.), »Shine!Shine!Shine!« (2013.) te »IV« (2017.) Albume kritika hvali, a uvjerljivi i iskreni »live« nastupi pomažu im u stvaranju baze vjernih fanove kako u Hrvatskoj tako i u okolnim zemljama. Njihove je kvaliteta prepoznata i izvan Hrvatske pa se mogu pohvaliti nastupima i suradnjama s facama kao što je Howe Gelb, Mark Olson, Chris Eckman i M.Ward. My Buddy Moose su do sada svirali u klubovima i na festivalima diljem regije, a glazbena putovanja odvela su ih i do Londona i Liverpoola.

White on White je pseudonim za kantautorski rad Marka Rogića, zaokružen u cjelinu albuma naziva »Out of Nowhere«. Glazba prožeta autobiografskom pričom i temama kao razlozima nastanka, prvenstveno je akustični glazbeni uradak obojen efektima električne gitare u kreaciji Darka Terlevića (The Siids).

Materijal su dosad predstavila tri videobroja za singlove »Mirage«, »This War« i »Grey Hair«. Nastupi uživo pojačani su »bandovskim« momentom pa se autorskom dvojcu u svirci pridružuju Radoslav Tičić Paf na bas gitari i Edin Botić na bubnju.

Komentari

komentara