Petu godinu zaredom manifestacija Riječka zvečka, u park na križanju Kvaternikove i Ulice Martina Kontuša – preko puta crkve na Donjoj Vežici, ispod Caffe bara East River, dovodi zanimljiva glazbena imena koja na besplatnim koncertima okupljaju brojnu riječku publiku željnu dobrih svirki.


Peto izdanje kvartovske manifestacije u četvrtak 11. srpnja otvaraju jake riječke snage – vrsni glazbenici okupljeni u svojevrsnu supergrupu Blagdan Band. Blagdan Band čine petorica vrsnih riječkih glazbenika koji su s matičnim bendovima ostavili dubok trag na hrvatskoj rock sceni. Oni su Zoran Prodanović Prlja, Sandro Bastiančić, Alen Tibljaš, Vlado Simcich Vava, a Miru Vidovića zamijenit će Matej Zec. Ova neformalna skupina prijatelja na okupu je od Uskrsa 1992. godine, a dosad su objavili dva albuma – »Palach’s Not Dead!« iz 1996. i »Živio album!« iz 2014. godine.

Tjedan dana kasnije, 18. srpnja na vežičku pozornicu stiže Mile Kekin koji će se uz pratnju benda predstaviti kao kantautor i odsvirati hvaljeni solistički album »Kuća bez krova« koji uključuje hit singlove »Reno 4«, »Atlas«, »Takav par«, »Atlantida« i »Samo moja«. Članovi Milinog benda su: Danko Krznarić – gitare i klavijature, perkusije i prateći vokali, Marko Bregant – gitare i prateći vokali, Andrija Lazo – harmonika i prateći vokali i Neven Jurić – bas gitara i prateći vokali.

Edi East Trance Blues, odnosno blues projekt Edija Maružina, istarskog glazbenika, osnivača i frontmena Gustafa s kojima se već puno puta dokazao na pozornici, na Riječkoj zvečki nastupit će 25. srpnja, kad će riječkoj publici predstaviti album »Sumpor« koji kritičari opisuju kao sirovi i energični blues s dozom istrijanskog dijalekta i glazbene briljantnosti.

Riječke snage zastupat će Turisti, riječki rock bend relativno novog imena, ali sa starim znancima u postavi – pjevačica Iva Močibob, gitarist Vlado Simcich Vava, bubnjar Bobo Grujičić te basist Sergej Hofman iz Quasarra koji je početkom 2019. godine zamijenio Roberta Jovanovića.

Program Riječke zvečke nastavit će se i u kolovozu – najavljene su svirke Kojota, jednog od koncertno najangažiranijih domaćih bendova, potom Šajete i pratećeg benda, tu su i neizostavne riječke snage Iz@ Medošević i njegove Borgie, te Grapewines Babies.

 

Komentari

komentara