U garaži, pokraj pruge, nadomak Towera članovi grupe Riverpool nedavno su snimili četiri nove pjesme.

– Nije to samo garaža, nego studio Garaža, objasnio je Erik Malnar dodavši kako je za zvučni zapis njihovih novih skladbi zaslužan snimatelj Davor Tomić.

Iako se, pomalo očekivano, nije baš sve odvijalo kako su planirali, »riverpoolovci« su snimanje ipak uspješno odradili.

Veselje u eteru

– Koncept koji smo zamislili za ove četiri pjesme nije se pokazao najboljim pa smo se nakon nekoliko pokušaja vratili starim okušanim metodama. Inače, već smo snimali u Garaži. Imamo dobru vibru u tom studiju. Tu smo snimili i pjesme »Gubim glas«, »Opet mislim« i »Dalek put«, doznali smo od Nevena Kolarića.

Od četiri snimljene pjesme dvije autorski potpisuje Erik Malnar (gitara), a dvije Neven Kolarić (bas i vokal). Za one koji ne znaju, grupu Riverpool, autorski projekt Beatles Revival Banda, uz njih dvojicu čine i Goran Rubeša (gitara) te Marko Jurić (bubnjevi).

Kako smo doznali od Erika, novi singl Riverpoola mogli bismo čuti već krajem kolovoza ili početkom rujna.

– Želimo da to bude što prije jer nam se pjesme jako sviđaju i veseli nas da zasviraju u eteru, dodao je.

U planu im je i snimanje novog spota…

– No, spotovi su iznimno skupi, čak i u najeftinijoj varijanti, rekao je Neven, dok je Erik dodao:

– Ipak na kraju nekako snimimo spot pa vjerujem da će nešto biti i ovog puta. Jako vjerujemo u ovo što radimo pa će se nekako izroditi i taj spot.

Album 2016.

Snimanje novih pjesama sa sobom povlači i pitanje o albumu. Momci su nam tako otkrili kako će Riverpool svoje obožavatelje prvim nosačem zvuka, koji će biti objavljen u izdanju Dancing beara, razveseliti početkom 2016. godine.

– Bio bih najsretniji da album izdamo na vinilu! Naša glazba i vinil idu skupa kao putar i marmelada, rekao je Erik.

Prema sadašnjim planovima, na albumu bi se trebalo naći jedanaest pjesama.

– No, kako kaže Erik: »Nije gotovo, dok nije gotovo.« Nikad se ne zna, zaključio je Neven.

Od »glasnogovornika« benda doznali smo i da ovog ljeta neće imati nastupe jer su u potpunosti fokusirani na snimanje novog materijala i godišnji odmor.

– Ujesen ćemo svakako svirati jedan koncert u Rijeci. Ljudi znaju naše pjesme, ali ne znaju tko stoji iza njih. Moramo im pomoći da spoje zvuk i sliku, dodao je Erik.

Komentari

komentara