Pjesma »Take My Job Away« bosanskohercegovačke grupe Dubioza kolektiv dobila je svoje videoizdanje koje je jučer premijerno prikazano na njezinom YouTube kanalu.

U spotu i pjesmi se u ulozi gostujućeg vokala pojavljuje robot Robby Megabyte – humanoidni estradni asistent, prvo napredno domaće rješenje iz područja estradne robotike. Spot je režirao Salem Kapić-Kantardžić u produkciji agencije Fabrika. Pjesma na kojoj je gost Robby Megabyte govori o problemima nedostatka radne snage u našim krajevima izazvane nekontroliranim migracijama prema zapadu, mogućim izlazima iz krize pomoću robotike, automatizacije i umjetne inteligencije, ali i opasnostima i zamkama takvih tehnoloških rješenja.

Ova pjesma najavljuje deveti studijski album Dubioza kolektiva koji nosi naslov #fakenews. Pjesme na albumu na engleskom, španjolskom i francuskom jeziku su zbog skromnog poznavanja stranih jezika uglavnom napisane uz pomoć Google Translate prevoditelja. Na albumu osim Robby Megabytea, sudjeluje impresivan popis gostujućih ne-robotskih umjetnika poput Manu Chaoa, Earla Sixteena iz kultnog britanskog benda Dreadzone.

Komentari

komentara