Talijanski lokalni dnevni list »Il Mattino di Padova« objavio je da su u tijeku uznapredovali pregovori ekipe gradonačelnika Venecije Luigija Brugnaroa oko gostovanja The Rolling Stonesa u Parco San Giuliano di Mestre, industrijskom dijelu Venecije, u lipnju ove godine.

U tom se prostoru do pred neku godinu održavao Heineken Jammin Festival. Bio bi to novi veliki višednevni festival s puno talijanskih i svjetskih bendova (spominje se i »Metallica«). Je li ovo zbilja ili je samo medijska patka saznati ćemo uskoro.

Osim koncerata koje će ove sezone u veronskoj Areni održati Zucchero, Alessandra Amoroso, »Il Volo«, Nek, »Imagine Dragons«, te možda Mika i Sting, još su zanimljiviji koncerti u Veroni izvan Arene. To su Robbie Williams 14. srpnja koji nastupa na nogometnom stadionu Bentegodi, Marilyn Manson u Castello Scaligero di Villafranca 26. srpnja, te »The Lumineers« u istom prostoru 12. srpnja.

Grupa Jamiroquai koji predvodi Jason Kay predstavit će uživo 11. srpnja na velikom open air rock festivalu u Firenzi svoj novi studijski album »Automaton« koji izlazi 31. ožujka. Mjesto održavanja festivala je Arena Visarno di Firenze, a festival se zove Firenze Summer Festival. Album »Automaton« izlazi nakon punih sedam godina od izlaska njihovog prethodnog, osmog po redu studijskog albuma »Rock Dust Light Star«.

Bryan Adams kreće na svoju svjetsku turneju kojom promovira svoj album Gets Up. Europski dio turneje tijekom koje će održati ukupno dvadeset i šest koncerata u sportskim dvoranama počinje koncertom u njemačkom gradu Erfurtu 4. veljače. Pri samom kraju europske turneje nastupa u čak šest talijanskih gradova. Prvi od njih, ujedno i najbliži nama, je koncert u Padovi 10. studenoga u Koiene Areni. Hitovi iz njegove tridesetpetogodišnje karijere sigurno će privući i brojne Hrvate.

 

Komentari

komentara