Rijeka ovog petka i subote dobiva novi festival – dvodnevni Sailor Sweet&Salt Music Festival i to na dvije zanimljive lokacije: u petak, 27. srpnja program će se odvijati na platou Ex Port Delte, dok se drugog dana, u subotu 28. srpnja program seli u Torpedo.

Sailor na jedinstven način spaja znanost, umjetnost i popularnu kulturu: misija materijaliziranja zvuka grada kroz inovativnu skulpturu od zvuka i soli uokvirena je dvodnevnim glazbenim festivalom s biranom selekcijom izvođača pop, rock i elektroničkog predznaka, naglašavaju organizatori iz Kluba ljubitelja buke.

– Vikend pred nama je pravi zvjezdani: astrolozi će u zvijezdama uživati na nebu zbog potpune pomrčine Mjeseca, a glazbeni sladokusci na pozornicama prvog izdanja nove riječke manifestacije, Sailor Sweet&Salt Music Festivala. Prepoznatljive riječke lokacije, Ex Port Delta i Torpedo, ugostit će niz renomiranih imena domaćeg rock, pop i elektroničkog predznaka, poručuje Bruno Župan Koma dodajući kako je line-up Sailora složen tako da su birani umjetnici koji su osim po glazbenom materijalu, zapaženi po scenskim nastupima.

 

Pop i rock na Delti

Prvog dana na platou Ex Port Delte nastupit će Darko Rundek i Ekipa, Urban & 4, Mr.Lee & IvaneSky, Svemirko, Sara Renar te za kraj Seraphim Codex. Vrata se otvaraju u 20 sati, dok je prvi nastup najavljen u 21 sat.

– Velika nam je čast i zadovoljstvo nastupiti na prvom izdanju ovog festivala, navodi Damir Urban koji se sa svojom Četvorkom penje na pozornicu Sailora prvog dana. Nakon spektakularnog koncerta u Lisinskom, bend je krenuo na ljetnu turneju po festivalima i u gustom rasporedu našao mjesta i za matični grad.

Foto Milica Czerny Urban

Praćen Ekipom, instrumentalnim sastavom koji predstavlja spoj mladosti i iskustva, Rijeku će posjetiti i Darko Rundek, pružajući joj tako šansu da uživa u ljepoti i raskoši njegovog opusa kroz zavodljivi i plesni (post)Apocalypso NOW show.

Satnica petak
20:00 otvaranje vrata

21:00 – 21:45 Svemirko

22:00 – 22:45 Sara Renar

23:00 – 23:45 Mr.Lee & IvaneSky

00:00 – 01:00 Urban & 4

01:15 – 02:30 Darko Rundek i Ekipa

02:30 – 04:00 Seraphim Codex

Uz njih, prvim danom Sailora na platou Ex Port Delte kormilarit će alternativni pop projekt Mr. Lee & IvaneSky, nagrađivana zagrebačka indie pop kantautorica Sara Renar, sve traženija synth pop atrakcija Svemirko i veteran domaće elektroničke scene Seraphim Codex koji će s DJ live kombinacijom zatvoriti prvi i najaviti drugi dan festivala.

 

Plesanje u Torpedu

U subotu 28. srpnja pleše se u Torpedu i to s početkom u 23.59 sati uz jednu od najeksponiranijih domaćih DJ-ica Marinu Karamarko, legendarnog Alena Sforzinu, dvojac odgovoran za Balance.FM projekt Lemona i Marka Asha, pokretača kluba Crkva Life4Funka i mlađu generaciju DJ-a koju čine: Shipe, Jopa, Brx, One N i Roland.

Marina Karamarko redovita je gošća domaćih festivalskih line-upova, a iza sebe ima rezidencije na Ibizi, nastupe na par kontinenata i label ThanQ na kojem izdaje od kolega hvaljena izdanja.

Marina Karamarko

Alen Sforzina je više od DJ-a i producenta, pravi dizajner zvuka. Počeci mu sežu još u osamdesete kad je svirao u raznim underground post punk grupama. Put ga je vodio od Austrije, preko Italije do Istre, na njemu je nanizao impresivan broj ploča, kao i jednako impresivne nastupe s kojih ne pušta ljude dok se propisno ne isplešu.

Nakon gradnje scene u Novom Sadu i 20 godina DJ-anja, Life4Funk stiže u Rijeku i otvara Crkvu, sada epicentar klupskog života regije. Lemon je pokretač programa Balance.fm, odgovornog za brojne festivale i klupske evente s vrhunskim stranim imenima. U tom mu se projektu pridružio i Mark Ash, još jedan veteran clubbinga, usto i čovjek iza više glazbenih shopova u Rijeci. Njima se drugog dana Sailora pridružuju momci o kojima će se brojna slova tek ispisati: Shipe, One N, Roland, Brx i Jopa.

Festival je dio Ljeta u prijestolnici, realizira se u sklopu programskog pravca Slatko i slano u sklopu projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture i to u suradnji sa skupom europskih studenata arhitekture EASA.

Ulaznice
Ulaznice za program na Delti nalaze se u pretprodaji u sustavu Entrio po 45 kuna, a bit će dostupne i na ulazu, dok se ulaznice za program u Torpedu kupuju na ulazu po cijeni od 60 kuna. Više o Sailoru moguće je pronaći na www.sailorfestival.com.

Komentari

komentara