Saša Antić, član popularnog splitskog benda TBF, samostalno djeluje pod umjetničkim imenom Alejuandro Buendija.

Jednostavnim jezikom i sjajnom sposobnošću prenošenja društvene svakodnevice napisao je još jedan u nizu svojih hitova, ali ovaj put za sebe kao soloizvođača. Njegov novi samostalni singl »Čepić« pjesma je koja tematizira nezadovoljstvo, kako osobnim problemima tako i društveno-političkom situacijom u zemlji. Ekonomske neprilike, mediji koji svakodnevno serviraju katastrofe, ekološko onečišćenje, spajaju se s osobnom, fizičkom boli u kreativnu slagalicu motiva o kojima na jedinstven način pjeva Alejuandro Buendija.
– Pjesma »Čepić« je autobiografsko jadanje i ispovijed nastala prije dvije godine iz autentične križobolje koja se iskomplicirala u išijalgiju i konačno me odvela pod kirurški nož. Tada sam u potpunosti shvatio onu izreku da »zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu«. Htio sam kroz pjesmu ironizirati svoju bijedu i zadržati dozu optimizma. Pjesma je nastala sama od sebe, u snimanju su mi dali ruke dragi prijatelji, a i spot je nastao u opuštenom tonu i zafrkanciji. »Čepić« je najavni single mog drugog soloalbuma, otkrio je Saša Antić.

Spot za pjesmu, sniman u Splitu, režirao je Šimun Šitum, a snimao Rino Barbir. Alejuandro je u njemu prikazan u duhovitoj ulozi osobe koja je na sobnom biciklu, koji vozi na mjestu, izmještena iz udobnosti doma na ulice grada. Na taj način vizualnom metaforom slikovito nam pokazuje što znači nemoć. U ovoj pjesmi fizička se nemoć stapa s društvenom nemoći u kojoj »plivaju« mnogi građani našeg društva pritisnuti društveno-političkim neprilikama.

Komentari

komentara