Veliko regionalno Exitovo Ljeto ljubavi pokrenuto je u duhu ljubavi, tolerancije, glazbe i sporta, kada su preksinoć otvorena vrata prvog Sea Star festivala u Stella Marisu u Umagu.

Prvi dio ceremonije otvaranja obilježili su biciklisti koji su u prethodnih pet dana prešli 660 kilometara puta od Novog Sada do Umaga. Prijateljstvo gradova u kojima se održavaju sva četiri Exitova festivala, Exit u Novom Sadu, Sea Star u Umagu, Sea Dance u Budvi i Revolution u Temišvaru, potvrđena je i u završnici ceremonije otvaranja na kojoj su vaterpolo reprezentativci iz četiri države regije poslali snažnu poruku prijateljstva i zajedništva.

Vodeni hologram

Ovaj mali regionalni all-star kvartet činili su Kozmin Radu, kapetan rumunjske vaterpolske reprezentacije i najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Šangaju, Ognjen Stojanović, osvajač olimpijskog i svjetskog zlata, Miloš Šćepanović, kapetan Crne Gore i osvajač brojnih medalja sa svih europskih i svjetskih natjecanja i Jakob Merčep, najbolji pucač aktualnog juniorskog prvaka svijeta, reprezentacije Hrvatske. Nakon što je svjetski megacar Rambo Amadeus uz pomoć istarskog heroja Šajete izveo publiku na obale morske lagune u središtu festivala, vaterpolisti su skokovima u vodu započeli finalnu ceremoniju. Vaterpolska lopta koju su im biciklisti donijeli iz Novog Sada, na sebi je sadržavala potpise čelnih ljudi Novog Sada, Umaga, Exita i Istraturista, te i samih sportaša.

RamboAmadeus_JulienDuval

Nakon što je najmlađi vaterpolist iz dubrovačkog Juga ubojitom ljevicom pogodio vodenu lepezu koja se dizala više od deset metara u zrak, iz nje se pokrenuo spektakularan vodeni hologram. Ovaj vizualni performans sadržao je neke od najvažnijih poruka iz originalnog Ljeta ljubavi 1967. godine, za koje se EXIT zalaže i danas, 50 godina kasnije. U duhu festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, i sam kraj ceremonije bio je rezerviran za prvi od dva velika vatrometa tijekom festivala.

Svirka za pamćenje

Osim spomenutog Ramba Amadeusa, glazbeni program nultog dana na Nautilus Areni predvodili su regionalne superzvijezde S.A.R.S. koje su oduševile publiku, punk rockeri Kawasaki 3P, hip hop atrakcija Kandžija i Gole žene, te indie prvaci M.O.R.T, dok je Enter Stage predstavio svoju DJ reprezentaciju koju čine DJ Don Tom, DJ Indy, Joe 2Shine, Bad Kid i The Trixx.

Sinoć se festivalu priključila i glavna pozornica, Addiko Tesla Stage gdje je bio najavljen nastup glavne zvijezde Sea Star festivala, The Prodigy, za koje se očekivalo da će zajedno s publikom Exita napraviti još jedan povijesni spektakl. Slavni DJ mag u svom izveštaju s Exit festivala istaknuo je kako su Prodigy nastupi pred Exit publikom najbolji na planetu i pamte se cijeli život. Uz njih, najavljeni su bili i nastupi Dubioza Kolektiv, Modestep Live, Umek, Bad Copy, Urban & 4, High 5 & Kukus, Kiša Metaka, Krankšvester, Marina Karamarko, Matter, Vervet i mnogi drugi.

 

Komentari

komentara