SeaRock festival kompletirao je line-up za 2017. najavom još dva »domaća« imena: My Buddy Moose i Bellerophontes.

– S velikim zadovoljstvom najavljujemo dolazak riječkih americana rockera My Buddy Moose koji po treći put dolaze u Kotor, a ovog puta će promovirati novi album »IV«, dok mladi crnogorski muzičar Bellerophontes, pravim imenom Strahinja Kovačević, predstavlja novi samostalni muzički projekt. SeaRock festival se održava 21. i 22. lipnja 2017, na ljetnoj pozornici u Kotoru, a ulaz za publiku je kao i svake godine, besplatan, poručuju organizatori.

Povijest festivala SeaRock i benda My Buddy Moose je neraskidivo povezana. Upravo su riječki rokeri prvi koncert održali u Kotoru 2010., što je organizatore inspiriralo da pokrenu festival sličnog karaktera, nazvan SeaRock. Tako su već 2011. na prvom službenom izdanju festivala nastupili ponovo, zajedno sa cnogorskim bendom Autumn For Free i suborcima iz Siska The Bambi Molesters.

Strahinja Bellerophontes Kovačević rođen je 1990. godine na Cetinju. Glazbenu karijeru počinje 11 godina kasnije, kada upisuje osnovnu muzičku školu u Kotoru, odsjek truba. Klavirom se počinje baviti u srednjoj školi. Trenutno privodi kraju studij trube na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Dobitnik je mnogih nagrada na domaćim i međunarodnim muzičkim natjecanjima.
Paralelno sa studijem, nastavio je usavršavati klavir i synth kroz suradnju s bendovima i pisanje autorskih kompozicija. Njegov glazbeni izraz je fuzija impresionizma, romantizma ali i ostvarenja modernog doba, zbog čega njegova muzika ima posebnu emociju.
Njegova najznačajnija ostvarenja su autorski klavirski opus »Maraz«, album »Mit o Blužđu« u suradnji s crnogorskim jazz gitaristom Filipom Gavranovićem, album »Open Silence« s crnogorskim progressive rock bendom Solid Ground čiji je i član.
U planu je snimanje novog materijala benda Solid Ground, kao i rad na EP izdanju podgoričkog benda »The Lazarus Sign«.
Bellerophontes je sa bendom Solid Ground nastupio na SeaRock festivalu 2014. Godine, dok će ove godine predstaviti samostalni projekt.

Komentari

komentara