Američka indie rock grupa Sebadoh ponovno će, šest godina nakon premijernog nastupa, održati koncert Tvornici kulture i to 22. ožujka, najavili su u petak organizatori.

Povratnički koncert održava se u sklopu turneje na kojoj Sebadoh predstavlja svoj novi, deveti album »Act Surprised«.
»Indie kritika novih je 15 Sebadoh pjesama visoko ocijenila, pogotovo singlove »Celebrate The Void«, »Stunned«, »Raging River« i »Sunshine«, istaknuli su iz Agencije LAA.

Grupa Sebadoh uvrstava se među osnivače indie rocka. Glazbenici Eric Gaffney i Lou Barlow, basist u poznatijem rock bendu Dinasaur Jr-a, osnovali su Sebadoh još 1986. u Massachusettsu, kako bi istraživali ideje koje ne pašu uz zvuk Dinosaura. U sastavu grupe danas su, uz Barlowa, i bubnjar Bob D’Amico te multinstrumentalist Jason Loewenstein.

»Ove legende američke nezavisne rock scene, besmrtni kreatori lo-fi estetike, predstavljaju jedan od indie rocka, te su band koji je uvijek na neki način djelovao iz sjene, utjecavši u procesu na cijeli niz bandova i glazbenika«, ističe se u priopćenju.

Bend je premijerni nastup u Hrvatskoj održao 2014., promovirajući izdanje »Defend Yourself«, nakon kojeg je usljedilo šest godina diskografske tišine prekinute prošlogodišnjim albumom »Act Surprised«.

Komentari

komentara