Da domaća publika naprosto obožava one koji žive na staroj slavi nije ni najmanje sporno, no, srećom, neki od njih, poput nekdašnjeg gitariste Guns’n’Rosesa Slasha, ipak pokazuju da se i u silaznoj fazi karijere može zadržati dostojanstvo.

Pred oko četiri-pet tisuća fanova na Šalati Slash je sa svojim suradnicima, Myles Kennedy and the Conspirators, održao pravi profesionalni koncert koji je potrajao dobra dva sata.

Ovo „profesionalan“ znači da ne treba padati u delirij, koncert je bio svojevrsna demonstracija zanata, bez neke pretjerane strasti i energije (da ne govorimo o destrukciji) koji su bili glavni aduti matičnog mu benda.

No, za razliku od bivšeg mu kompanjona Axla Rosea, čiji je koncert u zagrebačkoj Areni sijevao pretencioznošću, Slash je – došavši u Zagreb na mala vrata – već u startu zauzeo poziciju koja i njemu i fanovima priuštila daleko opušteniju atmosferu u ugodnom ambijentu Šalate.

Doduše, neke stvari su bile na granici patetike, no one se prije svega odnose na ono što je bilo ispred bine. Publika, mahom uniformirana u crne fanovske majice Slasha, Gunsa i nekih drugih (hard) rock bendova iz dalje povijesti, slala mu je sladunjave poruke poput transparenta „Apetite for Reunion“ i uglavnom iščekivala pjesme Gunsa te ga za iste nagrađivala ovacijama, ne pokazujući previše interesa za sve izvan spomenutih G’n’R-okvira.

Slash i njegova ekipa fanovima su, dakako, dali ono što žele (Night Train, Mr.Brownstone, You Could be Mine, Sweet Child of Mine, Paradise City…) i kako to već biva u ovakvim prigodama, oprostili se uz obećanje da će se vratiti u Zagreb.

Komentari

komentara