Novi album dovršava i Sting, kultni pjevač nekadašnje grupe Police i sjajni solo izvođač. Album pod nazivom »57th & 9th« trebao bi se pojaviti u tijeku ove godine, a u razgovoru za Rolling Stone Sting je iznio niz podataka o prvoj pop rock ploči koju snima nakon punih 17 godina, točnije nakon albuma »Brand New Day« iz 1999. godine.

Naime, nakon tog albuma Sting je snimao albume klasične glazbe i tipične božićne pjesme, ali novog rada nije bilo sve do albuma koji će se pojaviti ove godine i koji je ime dobio po križanju dviju njujorških ulica. Producentske poslove obavit će Martin Kierszenbaum, novi Stingov producent, a među gostima će biti Jerry Fuentes i Diego Navaira iz Tex-Mex grupe The Last Bandoleros te bubnjar Vinnie Colaiuta i gitarist Dominic Miller, članovi Stingovog pratećeg sastava.
Kad je o pjesmama riječ najveću pažnju privlači najava vezana uz baladu »50,000« napisanu povodom Princeove smrti. »Meni su 64 godine i jako me pogodilo kad su nedavno jedan za drugim umirale naše rock ikone – Prince, David Bowie, Glenn Frey, Lemmy. Na neki su način oni bili naši bogovi i kad su oni umrli, rijetko tko od nas nije ozbiljnije pomislio i na svoju smrtnost«, rekao je Sting dodavši kako će na albumu biti i pjesma »Inshallah« posvećena izbjeglicama koje s Bliskog istoka pristižu u Europu, kao i pjesma »One Fine Day« koja će govoriti o klimatskim promjenama koje će, po Stingu, uskoro uzrokovati nove migracije i donijeti novu nesigurnost.

 

Komentari

komentara