Britanska heavy metal institucija Iron Maiden sutra  donosi u Spaladium Arenu  dvosatni set ispunjen pjesmama s aktualnog albuma i nekim od najbitnijih momenata njihovog bogatog kataloga. Na dan koncerta, 27. srpnja od podneva nadalje plato i ulica ispred Spaladium Arene pretvorit će se u Fan zonu. Obožavatelji pristigli sa svih strana moći će unutar zone kupiti merch benda, hranu i piće, razviti svoje zastave te se uz muziku s razglasa zagrijati za koncert. Bit će to idealna prilika i da se ulove dobra mjesta za brži ulazak u dvoranu.


Za one koji pak  ikone britanskog i svjetskog heavy metala žele slušati na otvorenom, a ne u dvorani, izbor bi mogao biti Trst gdje  Iron Maiden nastupa večeras i to na glavnom gradskom trgu Piazza Unita.

Satnica Split
12:00 Fan zona ispred Spaladiuma
13:00 Početak zamjene Headbangers Pit ulaznica za narukvice
18:00 Otvaranje Spaladiuma
19:30 The Raven Age
20:50 Iron Maiden

Dvosatni show

Samostalni koncerti Maidena na aktualnoj The Book Of Souls turneji traju dva sata unutar kojih bend izvede 15 pjesama, kako s recentnog izdanja, tako i s nekoliko kultnih albuma koji su definirali žanr poput »The Number Of The Beast«, »Fear of The Dark«, »Powerslave«, »Somewhere In Time« i slavnog debija iz davne 1980. godine. Koncert načešće započnu s novijima »If Eternity Should Fall«, »Speed Of Light« i »Tears Of A Clown« između kojih grupa provuče klasike »Children Of The Damned«, »The Trooper« i »Powerslave«. Furiozni kraj prvog djela koncerta rezerviran je za »Hallowed By Thy Name«, »Fear Of The Dark«  i »Iron Maiden« nakon čega se bend vraća na bis koji obično sadrži »The Number Of The Beast«, »Blood Brothers« i »Wasted Years« da bi sve već tradicionalno završilo Monty Python snimkom »Always Look On The Bright Side Of Life«.

 

Predgrupa i ulaznice

The Raven Age, sjajna britanska metal petorka koja prati Maidene većinu turneje, doći će dakako i u Split. Za svoj premijerni susret s našom publikom odsvirat će pjesme s prvog EP-a objavljenog 2014., s kojeg se posebno istakao singl »Angel In Disgrace«, te još tri pjesme u setu koji traje oko pola sata.

Od ukupno pet sektora rasprodani su Headbangers Pit, Parter i VIP. U slobodnoj prodaji ostalo je manje od 100 ulaznica za donju tribinu po 340 kuna te nešto više njih za gornju tribinu po cijeni do 320 kuna. Prema interesu očekuje se da do početka koncerta kompletan kapacitet Spaladium Arene bude popunjen što znači više od 10 tisuća ljudi. Svi vlasnici ulaznica za Headbangers Pit moraju ih prije ulaska u dvoranu zamjeniti za narukvice. Izmjena će se vršiti od 13 do 22.30 na štandu ispred Arene koji će biti vidljivo označen. Vlasnici Headbangers Pit narukvica u Spaladium će ulaziti na poseban, označen ulaz.

Komentari

komentara