Kako se približava ovogodišnje četvrto izdanje SuperUha organizatori su svim kupcima festivalskih ulaznica odlučili pokloniti jedan od koncerta kojima već tradicionalno u Zagrebu najavljuju festival.

Izbor je pao na King Khana i njegove The Shrines koji će tako nakon spektakla priređenog prije dvije godine na festivalu, koji se tada održao u Šibeniku, ove godine po prvi put rasplesati i raspametiti Zagreb.

Zbog ograničenog kapaciteta Močvare trenutno je na raspolaganju 80 ulaznica za koncert King Khana koje će najbrži novi kupci festivalskih ulaznica za SuperUho dobiti na poklon. Oni koji već posjeduju festivalsku ulaznicu, a kupili su je u Zagrebu, mogu na mjestu na kojem su je kupili, uz njeno predočenje, najkasnije do 1. lipnja preuzeti svoju besplatnu ulaznicu za King Khana. Svi oni koji su svoje ulaznice kupili u drugim gradovima, naručili ih poštom, ili koji već posjeduju i jednu i drugu ulaznicu, za dodatne informacije mogu pisati na: zednouhi@gmail.com.

U slučaju da do 1. lipnja svi dosadašnji kupci festivalskih ulaznica ne preuzmu svoje besplatne ulaznica za King Khana, proporcionalno će se povećati broj besplatnih ulaznica dostupnih novim kupcima festivalskih SuperUho ulaznica.

King Khan

King Khan nedvojbeno je jedan od važnijih zabavno-kontroverznih glazbenih rock performera na nezavisnoj glazbenoj sceni. Indijskog porijekla, rođen i odrastao u Kanadi, King Khan je tijekom 90-ih godina svirao u pregršt bučnih garažnih rock’n’roll bendova od kojih treba izdvojiti The Spaceshits, poznate po nasilnim i krajnje kaotičnim koncertima. Nakon The Spaceshitsa, King Khan nastavlja rad s prijateljem Markom Sultanom u dvočlanom bendu King Khan & BBQ show, a paralelno se formira i King Khan And The Shrines.

King Khan And The Shrines deveteročlani je bend formiran po konceptu funk/soul bendova 70-ih (puhačka sekcija, klavijature, perkusije, bubanj, dvije gitare, bass gitara i moćan vrišteći vokal), ali u izvedbi nestandardne psihodelične, krajnje zabavne i energične forme soul glazbe zaprljane garažnim rock’n’rollom. Bend je osim glazbe poznat i po otkačenom scenskom nastupu gdje je King Khan središnja figura, najčešće obučen samo u donje rublje sa zlatnim plaštom, pernatom šamanskom krunom visine pola metra na glavi, nizom magarećih zubiju nanizanih oko vrata i prepoznatljivim brkovima zahvaljujući kojima neodoljivo podsjeća na jednog domaćeg glazbenog velikana. Osim izgleda i zanimljive soul/rock plesne glazbe, King Khan svojom karizmom i odvaljenim performansom čitavo vrijeme komunicira s publikom, vodeći koncert iz minute u minutu do potpune euforije. Valja za kraj naglasiti i njegovu suradnju s još jednim izvođačem koji je obilježio prethodna izdanja SuperUho Festivala, Black Lipsima, s kojima je 2009. godine oformio intrigantan gospel punk zbor The Almighty Defenders.

Komentari

komentara