Žedna uha opet su došla na svoje – u ponedjeljak predvečer počelo je jubilarno peto izdanje Superuho festivala u Primoštenu, a tijekom tri dana druženja uz dobru glazbu na dva stagea zasvirat će 16 bendova.


– Superuho je festival kojem je glazba uvijek bila i bit će na prvom mjestu, te iz godine u godinu pokušava pružiti uvid u recentna glazbena događanja kako na domaćoj, tako i na stranoj sceni, ali i predstaviti neka od imena koja su unatrag tri desetljeća svojim tada revolucionarnim idejama uvelike zadužili popularnu glazbu kakvu danas poznajemo, poručit će u programskoj knjižici mali ali vrijedni festivalski tim na čijem je čelu sad već svima znani Mate Škugor, kršni Šibenčanin sa zagrebačkom adresom.

839A3610

 

Upravo zahvaljujući njegovim brojnim i raznovrsnim glazbenim projektima te »nosom« za one bendove i izvođače čije vrijeme tek dolazi, a dokazao je to »mali milijun« puta, hrvatska publika naslušala se hrpe dobrih svirki, kako u malim klubovima tako na velikim festivala. Upravo je zahvaljući Škugorovoj upornosti koja graniči s onim poznatim Armadinim sloganom »krepat ma ne molat«  u Primoštenu se ovih dana peti put zaredom okupila zanimljiva ekipa ljubitelja dobre glazbe i znanih i manje znanih glazbenika.

!!! (Chk, Chk, Chk)
Za ranoranioce, sve je počelo još u subotu i nedjelju kad je na plaži ispod glavne festivalske lokacije i kampa gostovalo 12. izdanje DORF-a, festivala dokumentarnog rock filma.

839A3304

No pravi festivalski program počeo je u ponedjeljak –  brojne fanove  rastužila vijest da je zbog neočekivane osobne situacije u zadnji čas otkazao jedan od headlinera prve večeri – multinadareni američki glazbenik, skladatelj i filozof John Maus. Naime,  Joseph Maus, brat Johna Mausa i član njegovog benda preminuo je u Litvi te su svi koncerti otkazani, uključujući i na SuperUho. Čast da otvore glavni stage pripala je Earthlessu,  koji je upravo zbog nedolaska Mausa, dobio nešto veću minutažu pred publikom koju su dobrano zagrijali za glavne zvijezde, domaćoj publici već dobro znani !!! (Chk, Chk, Chk), indie, punk, dance legende iz Sacramenta koje je prije pune 22 godine okupio pjevač benda Nic Offer.

 

839A3465

Ekipa iz !!! poznata je po dinamičnim nastupima, niije zakazala ni u Primoštenu pa je Marinu Lučica pomela ogromna količina pozitivne energije. Malo dalje smješten »Drugi stage« prve je večeri bio rezerviran za Tyger Lamb, Them Moose Rush  i Porto Morto.

839A3746
Dobra zabava i vibra nastavila se i tijekom druge večeri kad je glavni stage bio rezerviran za Turbonegro, Harvo Jay i Pallbearer, dok je manja pozornica ugostila Šumski, No Age i Blue Hawaii.

839A4233
Pravi show priredio je Turbonegro, skandinavski rock bend  koji uspijeva pomiriti punk s hard rockom, heavy metalom i glam-rockom. Poznati su i po tome što diljem svijeta imaju više od 2300 službenih klubova ljubitelja nazvanih Turbojugend, a tako je bilo i sinoć kad je upravo zbog njih došao veliki broj obožavatelja među kojima se ističe simpatična ekipa iz Novog Sada kojoj nije bio problem sjesti u kombi i prevaliti stotine kilometara kako bi poslušali svoje idole i potom se vratili doma.
Treće večeri na rasporedu su Crvi, Trail of Dead i Ride, dok je mali stage rezerviran za NLV, Algiers i Pick a Piper.

Komentari

komentara