Ovogodišnji SuperUho festival će upotpuniti osam glazbeno raznolikih novih imena od Saula Williamsa, Pips, Chips & Videoclipsa do Damira Avdića, koji pokrivaju širok spektar glazbenih stilova od hip hopa, free jazza do underground rocka i elektronike, priopćili su u utorak organizatori.

Njujorški pjesnik, glumac i velikan eksperimentalnog hip hopa Saul Williams u svom djelovanju objedinjuju različite umjetničke forme, zadnji je u nizu velikih gostujućih imena SuperUha, stoji u priopćenju.
Williams je uz pet hvaljenih studijskih albuma ostvario i niz zapaženih uloga u nagrađivanim nezavisnim filmovima. Na respektabilnoj listi glazbenika s kojima je surađivao su Nine Inch Nails, Nas, The Fugees, Christian Alvarez, Blackalicious, Erykah Badu, KRS-One, Zack De La Rocha, De La Soul, DJ Krust, Sage Francis, Janelle Monae, Allen Ginsberg, Sonia Sanchez, kazali su organizatori.
Na SuperUhu će nastupiti jedni od najdugovječnijih i najpopularnijih, a istovremeno kreativno nepresušnih imena ovdašnjeg rock’n’rolla Pips, Chips & Videoclips.
Organizatori najavljuju i  nastup hvaljenog mračnog elektro pop dvojca Side Project koji svoju glazbu šarmantno opisuju kao graveyard pop.
Side Project
Uživo već poslovično dobri, nastupit će i energična garage gothic post-punk petorka Baden-Baden.
Baden Baden
Zagrebački sekstet Franz Kafka Ensemble čiju jezgru čine članovi Cul De Sac i danas nažalost nepostojećih Peach Pit, a koji u svojoj glazbi spaja math rock i free jazz tvoreći hipnotično bučnu plesnu glazbu upotpunit će program SuperUha.
Franz Kafka Ensemble
Nastupit će i novi šibenski rock’n’roll trojac Magul predvođen Antom Prginom, priopćili su organizatori.
Magul

Ovogodišnji SuperUho festival ugostit će Damira Avdića, po mnogo čemu jedinstvenog glazbenika ne samo u Bosni i Hercegovini već i Europi pa i svijetu, kazali su organizatori.

Damir Avdić
»Bit će to sjajna prilika da se uživo čuje i vidi čovjeka izraslog unutar sarajevske hardcore scene. Sam na sceni s gitarom i mikrofonom nevjerojatno se efektno obračunava s političkim, kulturnim i ostalim društvenim zlima koji nas okružuju«, poručuju organizatori.
Slovenski dvojac, koji s Avdićem dijeli praksu umjesto izdvajanja na pozornici nastupanja među publikom, It’s Everyone Else organizatori SuperUha su pozvali kako bi festivalom raširili »suludi spoj industriala, hardcorea, noisea, elektronike i popa«.
It's Everyone Else
Na ovogodišnjem festivalu će nastupiti Devendra Banhart, Mark Lanegan, Shobaleader One, Peter Hook & The Light, Mudhoney, Pips Chips & Videoclips, Saul Williams, Lightning Bolt, Damir Avdić, Žen, Side Project, It’s Everyone Else, Franz Kafka Ensemble, Baden-Baden, Magul.
Pored glavnog programa koji će se odvijati na dvije pozornice smještene unutar kompleksa nekadašnjeg hotela Marina Lučica, SuperUho će u suradnji s Iskonom predstaviti niz sadržaja na festivalskoj plaži smještenoj 70 metara od glavne lokacije. Između će se nalazit festivalski kamp, a kao poveznicu kampa i glavne lokacije bit će uređena festivalska zonu opuštanja.

Komentari

komentara