Kanadska indie četvorka  Suuns prvi puta nastupila je u Rijeci, u sklopu europske turneje koja je započela upravo u četvrtak u OKC-u Palach i tako otvorila  šesto, proljetno izdanje Impulse festivala.

Suuns poznati po vješto orkestriranom, tinjajućem glazbenom klimaksu, nažalost nisu mogli isporučiti koncert kakav je očekivala riječka publika. Naime, montrealska krautrock, art punk, neo-psihodelija imala je problem s opremom. Kao što su u konačnici priznali nakon jednosatnog seta, njihova oprema nije s njima stigla u Rijeku, odnosno bend je u, za četvrtak navečer, odlično popunjenim Palachu nastupio s posuđenom opremom i nije mogao publici predstaviti  uzbudljiv glazbeni »kaos« koji je očekivala. Iako su bend i organizatori učinili sve da se manjak opreme ne osjeti, to se jednostvno nije moglo nadomjesti.
U nastavku tjedna u sklopu festivala kroz deset dana na deset gradskih lokacija održat će se niz glazbom povezanih događanja. I ove godine na botelu Marina uživamo u koncertnom nastupu, riječ je neponovljivom bluzeru Bebè Na Volè, koji će  mjesto 6. nastupiti 10. travnja i publici predstaviti novi album »Hate is a Wonderful Thing«. Glazbeni program šestog Impulsea upotpunjuju kultni new wave/avant pop bend Šumski s promocijom novog albuma »Ostrvo ledenog kita« u Beertiji 11. travnja, gdje nastupaju zajedno s riječkim math rock triom Flip Flop Fatality. Osim koncerta, Beertija će 11. travnja  biti domaćin i tribine na temu »Biti glazbeni producent«, gdje razgovaramo s etabliranim glazbenim producentima Markom Mrakovčićem i Matejom Zecom, uz moderaciju Voljena Korića.
Vizualno osvježenje izdanja je izložba koncertnih plakata »Gledanje muzike«, dizajnerskog studija Radnja otvorena od 10. do 13. travnja u Galeriji SKC. Neizostavna je suradnja s Art-kinom Croatia, tako da i ove godine 12. travnja  organiziramo riječku filmsku premijeru. »Studio 54« naslov je novog dokumentarca redatelja Matta Tyrnaura o glasovitom njujorškom klubu.  Večars publiku očekuje osmosatni Trigon party simultanih dj setova Babilonske, Palome Yves i Tea Fantazije uu klubovima   Nemo, Tunel i Život.
Kulminacija festivala dolazi posljednjeg dana, 13. travnja kad osim velikog proljetnog sajma ploča u Kružnoj ulici večernji izlazak upotpunjuje zajednički koncert regionalne rock eksplozije Repetitor u Pogonu Kulture uz beskompromisnu podršku Punčki, na svom posljednjem koncertu u Rijeci prije pauze benda.
Impulse organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, Zaklada Kultura nova i HDS-ZAMP. Vizualni identitet festivala oblikovao je dizajnerski duo Radnja – Petra Vrdoljak i Antonio Karača.

Komentari

komentara