Koncert američke kantautorice Chelsea Wolfe i predgrupe, belgijskih hardcore glazbenika Brutus, zbog povećanog interesa publike premješten je s Trsatske gradine na Trg riječke rezolucije.

Do samog koncerta ostalo je manje od mjesec dana, održat će se u srijedu 1. kolovoza, a ulaznice po cijeni od 125 kuna mogu se kupiti u sustavu Entrio, Dallas music shopu Rijeka i zagrebačkom Dirty Old Empireu. Ako budu dostupne na dan koncerta, ulaznice će se moći kupiti po cijeni od 155  kuna.
Koncert je dio novog glazbenog programa Ciklus Furioza programskog pravca Kuhinja Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture* u sklopu kojeg se na iznimnim riječkim lokacijama na otvorenom održavaju koncerti ženskih glazbenica, te se organizira u suradnji s riječkim Distune Promotionom.
Chelsea Wolfe/Foto Nick Fancher

Chelsea Wolfe/Foto Nick Fancher

Chelsea Wolfe započela je ljetnu turneju prošlotjednim nastupom na jednom od najboljih europskih glazbenih festivala – Danskom Roskildeu. Na turneji promovira  svoj šesti studijski album, »Hiss Spun« (2017), s kojim je učvrstila svoju reputaciju jedne od najzanimljivijih underground glazbenica današnjice čiji je glazbeni izričaj prilično raznolik i obuhvaća slojevite tekstove, bogatu zvučnu kulisu folka, gotha i industriala, te visokoestetizirani nastup.
Premda Chelsea Wolfe uspješno kombinira različite utjecaje i na pozornici ih čini jedinstvenima i svojima, cijenjeni britanski magazin Mojo komplimentirao je opisom u kojem je smješta u vokalni razred i glazbeni pravac s neponovljivom Siouxsie Sioux i Siouxsie&The Banshees naglašavajući poseban aranžman žičanih instrumenata, jekičaste bubnjeve, te slojeviti reverb koji obavija njen prigušeni, baršunasti glas.
Brutus
Na dijelu europske turneje Chelsei Wolfe pridružit će se belgijski hardcore sastav Brutus te će se već dobro uigrani nakon nekoliko zajedničkih nastupa spustiti u Rijeku. Tročlani Brutus emitira hardcore energiju koju crpi iz crnometalskih utjecaja omekšanih izuzetnim pop melodijama pa ih se lako svrsta na razmeđu zvuka Slayera, Savagesa, The Smithsa i Slowdivea. Vrijedi obratiti pažnju na Brutusovu iznimnu bubnjaricu i pjevačicu Stefanie Mannaerts koju krasi jedan zanimljivijih vokala na sceni te izvanredna sposobnost prebacivanja iz širokih melodijskih pasaža u hardcore deranje glasnica.
ChelseaWolfe_PlakatWeb
Riječki koncert je dobio i službeni vizual kojeg potpisuje dizajnerski dvojac Petra Vrdoljak i Antonio Karača, ili jednostavno Radnja.

Komentari

komentara