Sevdah Takht Damira Imamovića napokon dolazi u Zagreb. Više od godinu dana nakon izlaska njihovog drugog albuma »Dvojka«, objavljenog za world music izdavačku kuću Glitterbeat Records, zagrebačka će publika 5. svibnja u Pogonu Jedinstvo imati priliku čuti zbog čega je Sevdah Takht dobio zasluženu svjetsku slavu.

Damir Imamović je jedan od predvodnika novog sevdaha, glazbenog vala moderne interpretacije bosanske tradicijske pjesme koji je zadnjih godina iznjedrio izvođače poput Amire Medunjanin, Bože Vreće i grupe Divanhana.

Nakon što je karijeru počeo s Damir Imamović Triom, a nakon toga nastupao solo, Imamović je puni obujam glazbenog izričaja dobio s nastankom Sevdah Takhta u kojem je okupio i udaraljkaša Nenada Kovačića iz Zagreba te basista Ivana Mihajlovića iz Beograda.

Godine 2012. snimili su prvi album, a prošle godine im se priključila violonistica Ivana Đurić. Kao kvartet su snimili album »Dvojka« kojeg je producirao Chris Eckman iz Walkaboutsa. Na albumu se Imamović prvi put predstavio i kao autor tekstova za nekoliko pjesama.

Komentari

komentara