Incognito Agency 21. prosinca u Pogon kulture dovodi legendarnu grupu Zabranjeno pušenje koja će se riječkoj publici predstaviti u sklopu svjetske turneje kojom će proslaviti 35 godina karijere i objave albuma »Das Ist Walter«.


– Na koncertu će svirati stvari s prva četiri albuma: »Das ist Walter« (1984.), »Dok čekaš sabah sa šejtanom« (1985.), »Pozdrav iz zemlje Safari« (1987.) »Male priče o velikoj ljubavi« (1989.) i najveće hitove. Svirka će trajati više od 2 i pol sata, poručuju organizatori.

Ulaznice će od petka u ograničenoj količini biti u prodaji u Dallas Music Shopu Rijeka i na prodajnim mjestima Entrija. Od 18. studenog do 21. prosinca za ulaz će trebati izdvojiti 100 kn, a ako ih ostane, na dan koncerta cijena ulaznice bit će 120 kn.

Svjetsku turneju kojom obilježava 35. obljetnicu karijere, rock grupa Zabranjeno pušenje započela je 4. listopada u Calgaryju, a dan poslije nastupila je u Montrealu. Kanadska avantura nastavit će se u petak u Windsoru uz veliku završnicu 12. listopada u Torontu. Koncerti su najavljeni i na domaćem terenu: 18. listopada nastupit će na splitskim Gripama, a dan kasnije u zagrebačkom Domu sportova. Bend će potom u studenom krenuti prema Australiji gdje ih čekaju Perth, Sydney i Melbourne. Pred kraj mjeseca su u slovenskom Ormožu, a zatim će se uputiti prema Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

– Putovanje po svijetu uzbudljivo je za svakog tko se bavi muzikom. Kao prvo, to je suočavanje sa samim sobom i surovom istinom što zapravo značiš i koliko tvoja muzika vrijedi. Ali kada je čovjek iz Sarajeva, put je divna prilika da opet sretneš svoje prijatelje iz mahale ili iz škole i da pomalo sastavljaš to razbijeno ogledalo svog vlastitog života. Jer kao što kaže jedna duhovita izreka – Sarajlija ima svugdje, pa čak i u Sarajevu, rekao je uoči turneje frontmen benda Sejo Sexon.

Komentari

komentara