Axwell, Sebastian Ingrosso i Steve Angello, odnosno Swedish House Mafia dolaze na festival Ultra Europe koji se ove godine održava od 11. do 18. srpnja u Splitu, na Braču, Hvaru i Visu. Ovo je najjače glazbeno ime i najveće pojačanje u povijesti festivala.


Swedish House Mafia popularizirala je elektroničku glazbu i uvela ju na velika vrata mainstream glazbe, a kada su 2013. godine, na vrhuncu slave, objavili da više neće nastupati i da svatko kreće svojim umjetničkim putem, bio je to jedan od najtužnijih dana elektroničke scene. A onda su krajem listopada 2018. godine službeno potvrdili povratničku turneju te najavu izlaska novih pjesama i albuma.

Obožavatelji Swedish House Mafie godinama je iščekivala njihov povratak na scenu, a upravo će Split biti grad koji će se među prvima upisati na listu malobrojnih gradova koje će Šveđani posjetiti ove godine.

– Počašćeni smo što će trojac koji je obilježio ne samo elektroničku glazbenu scenu već i cijelu modernu glazbenu povijest, doći u Hrvatsku. Ušli smo u zaista posebno društvo koje će svjedočiti povratku ovog glazbenog fenomena na svjetsku scenu i vjerujem da će svi oni koji ih vole i koji su svjesni njihove veličine te veličine njihovog povratka, biti s nama u Splitu. Postoje oni trenuci u životu koje jednostavno ne smijete propustiti, a doček zore na Poljudu, uz spektakularni povratnički nastup Swedish House Mafie je jedan od njih, izjavio je Joe Bašić, direktor tvrtke MPG Live, domaćeg organizatora festivala.

Dodajmo da će 1. ožujka u prodaju, putem sustava Ticketshop, biti pušten ograničen broj regionalnih ulaznica po cijeni od 799 kuna koje uključuju ulaz na sva tri festivalska dana na Poljudu.

Komentari

komentara