RIJEKA – Sailor isplovljava drugi put! Drugo izdanje Sailor Sweet & Salt Music Festivala bit će održano u petak 26. srpnja na Senjskom pristaništu uz nastupe niza domaćih glazbenika.

Program realizira Klub ljubitelja buke, jedan od partnera programskog pravca Slatko i slano projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Glavno ime festivala jedinstvena je pojava hrvatske glazbene scene, legendarna zagrebačka pjevačica Josipa Lisac. Višestruko nagrađivana pjevačica s karijerom dužom od pola stoljeća, vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalnog stila, Josipa je nepopravljiva idealistica i »sanjarka širom otvorenih očiju«, uz čije su pjesme stasale brojne generacije.

MR.LEE & IVANESKY

MR.LEE & IVANESKY

Sama o sebi kaže da se užasava prosječnosti i banalnosti i da je čitav život posvetila iznalaženju novih, originalnih, često i šokantnih rješenja, što je uvijek i svugdje čini atraktivnom, zanimljivom i provokativnom.

Publici će se predstaviti i Porinom nagrađeni Chui, mladi hrvatski kvartet koji njeguje nešto drukčiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, elektronikom i rock’n’roll beskompromisnim pristupom već s prvim albumom »Chui« osigurao im je kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Mr.Lee & IvaneSky, glazbeno-scenski projekt Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević uz niz pratećih glazbenika već nekoliko godina ostvaruje svoje djelovanje kako na koncertnim, tako i kazališnim pozornicama, ali i u filmskoj industriji. Na ovogodišnjem će festivalu predstaviti svoj novi album – »Sailor«.

Svoje će svježe materijale domaćoj publici predstaviti i riječki dvojac The Siids, novije ime riječke scene iza kojeg stoje iskusni glazbenici Stanislav Grdaković i Darko Terlević. Projekt u kojem donose moderni zvuk prožet indie i electro pop/rock elementima ove će godine objaviti svoj album prvijenac.

zagrebacka grupa chui

zagrebacka grupa chui

Lineup zaključuje Mrave brojim, projekt riječkog glazbenika Zorana Klasića Klasa koji je okupio respektabilan broj suradnji s imenima riječkog rocka te također uskoro izlazi sa službenim izdanjem.

Podsjetimo, prvi je Sailor Sweet & Salt Music Festival održan prošlog srpnja, na platou Ex Port Delte i u Torpedu, i trajao je dva dana. Prvog dana na popisu izvođača bili su Darko Rundek i Ekipa, Urban & 4, Mr.Lee & IvaneSky, Svemirko, Sara Renar i Seraphim Codex, a drugog dana Marina Karamarko, Alen Sforzina, Lemon i Mark Ash, Life4Funk, Shipe, Jopa, Brx, One N i Roland.

Ulaznice u prodaji

Ulaznice za festival po cijeni od 60 kuna nalaze se u pretprodaji u sustavu Entrio, na web-stranici entrio.hr te fizičkim prodajnim mjestima, uključujući riječki Dallas Music Shop. Cijena ulaznice na dan održavanja festivala iznosit će 80 kuna.

Komentari

komentara