Ogenj, energičan i nadahnut etno punk rock bend stiže u Mali pogon Tvornice Kulture 28. travnja gdje će koncertno će promovirati nedavno objavljeni debi album »Domaj«.

Put koprivničke petorke put je bez prestanka jer oni su stalno na cesti koja ih vodi na brojne koncerte i nastupe u sklopu raznih festivala koje održavaju diljem regije.

Do kraja godine, svakog vikenda Ogenj negdje svira, pa, ipak, Denis Kuzel (bubnjevi), Tara Knežević (violina), Filip Kušnjer (gitara), Tomislav Mihac Kovačic (vokal, gitara, tamburica) te Nikola Terzić (bas gitara), našli su vremena da se u društvu producenta Ante Prgina Surke zatvore u Dancing Bear studio i snime 12 pjesama koje su objavljene na albumu koji nosi naslov »Domaj«.

U skladu s njihovim scenskim nastupom, album vrvi divljim, emotivnim i energičnim pjesmama otpjevanim na podravsko – međimurskom dijalektu, autor glazbe i teksta je frontmen Tomislav Mihac Kovačic dok aranžmane potpisuje Ogenj. S albuma »Domaj« do sada su skinuti singlovi »Lepa Mara«, »Hote, hote« i »Srce išče«, a teren za izlazak posljednjeg singla i spota »Ljubaf na najjakše« nalazi se u posljednjoj fazi pripreme.

Zanimljiva priča

Ogenj je peteročlani bend iz Koprivnice. Svoju glazbenu priču započeli su kao akustični trio krajem 2015. S vremenom se kolektiv proširio, a s njim i glazba koju sviraju. Dosadašnja akustika se raspojasala i postala energičan i čvrst miks rock ‘n’ rolla, punka i folka odsviranog na klasičnim rock instrumentima, podebljanim brzom tamburicom i violinom. Da bi doživljaj bio bolji i da bi bend još malo iskočio iznad standardnih hrvatskih rock grupa za to se pobrinuo pitki lirski izričaj na kajkavskom.

U glazbi grupe Ogenj čut ćete utjecaje i energiju bendova kao što su The Pogues, Flogging Molly, Mumford & Sons, Dropkick Murphys, Shake Graves, a svemu tome sigurno neće odmoć ni HC/punk utjecaji kojima su si pojedini članovi benda zakucali temelj. Balade, poskočice, doskočice, zborna pjevanja, prštenje energije, znoj i pokoja suza dio su svakog performansa Ognja.

Ogenj

Sama ideja stvaranja na kajkavskom izričaju došla im je prirodno, i ni u kojem scenariju nije moglo drugačije ispasti. Naime, frontman benda i autor svih Ognjenih tekstova je Tomislav Mihac Kovačic, rođeni Međimurec koji je i u svojim dosadašnjim projektima uvijek stvarao na kajkavskom. Jednostavno, prirodno, a opet toliko drugačije i moćno. Posebice nerazumljivo.

Godišnjica

Nakon puno »utakmica« u HC/punk vodama (Angry Cows, Božje ovčice, Nullified,…), čak tri petine benda koji čine Ogenj, odlučili su primiriti loptu i krenuti drugačijim, ali opet sličnim putevima. Zapravo, prvi pravi izleti u glazbene sfere pojedinih članova Ognja započeli su slušajući folk punk i celtic folk punk bendove. Svoju prvu godišnjicu postojanja proslavili su objavom EP-ja »Još je rano«.

Dijelili su pozornicu s Hladnim pivom, Zadrugom i Cinkušima, svirali na INmusic festivalu te na brojnim drugim festivalima diljem regije što je zasigurno pridonijelo širenju kruga ljudi koji će od sada revno pohađati njihove koncerte.

Uz izlazak albuma, Ogenj je najavio i koncertnu promociju koja će se održati 28. travnja u Tvornici Kulture. Ulaznice za ovaj koncert mogu se u pretprodaji nabaviti putem sustava Entrio.hr po cijeni od 30 kn, a za 50 zagriženih fanova osiguran je promo paket ‘ulaznica + album’ po cijeni 59 kn.

Komentari

komentara