Riječkoj grupi The Black Room izdanje »In This Town Lies a City« donijelo je drugo mjesto na 40. Ri Rocku, odnosno nagradu Ri Rock Kipić za Najbolji demo album u zadnje tri godine. Jakov Katalinić, Leo Ventin, Ivan Ritoša i Kruno Kukuljan ovu će godinu posebno pamtiti i po novom EP-u i promociji albuma, a kako doznajemo, i u novoj godini pripremaju nam mnogo noviteta.

Na 40. Ri Rocku osvojili ste Ri Rock Kipić za najbolji demo album u protekle tri godine. Kako komentirate nagradu i što ona znači za vas?

– Možemo samo reći da nam je iznimno drago. Pogotovo jer ta nagrada dolazi iz našeg grada i od riječkih glazbenika i organizatora. Definitivno ide u na policu u bendovsku garažu!

Odlična ideja

Što općenito kažete na novi koncept Ri Rocka i pokretanje nagrade Ri Rock Kipić?

– S obzirom na to da, po našem mišljenju, u Hrvatskoj ne postoje objektivne nagrade takvog tipa, a pogotovo za bendove bez »tradicionalnih« izdavačkih kuća, zanimljivo je vidjeti da se takav koncept događa upravo u Rijeci. Cijela ideja je osvježila koncept Ri Rocka. Također dodatno dobiva na značaju jer se odvija upravo na jednom od najstarijih rock festivala u Europi.

Što za vas predstavlja Ri Rock?

– Važna tradicija i jedan od pečata riječke glazbe. Bez Ri Rocka vjerojatno se ne bi toliko čulo za neke od najboljih riječkih bendova i izvođača.

Jeste li, možda s nekim prošlim bendovima, imali prilike nastupiti na Ri Rocku?

– Da, bubnjar Ivan Ritoša nastupio je s bendom Diskurz, a basist Kruno Kukuljan s Grobnika u jednom bendu s Grobnika (smijeh).

The Black Room

Večeras nastupate na trećoj večeri 40. Ri Rocka u Pogonu kulture, uz Let 3, Grč i The Siids. Što pripremate za taj nastup?

– Odsvirat ćemo presjek pjesama s albuma i EP-a te pjesme s nadolazećeg albuma. Uvijek dajemo 100 posto na svim koncertima, a ovog puta nastupamo nakon Leta 3 tako da dajemo 200 posto.

Do sad ste objavili album »In This Town Lies a City« te EP »After Dark«, a radite i na novim pjesmama. Kad planirate objaviti sljedeće izdanje i što će ono biti, CD ili EP?

– Radimo na novom albumu. Planiramo ga objaviti do jeseni sljedeće godine. Materijal ćemo puštati postepeno u obliku singlova koji će se na kraju zaokružiti u album. Također album prvi put plasiramo preko inozemnog izdavača, ali više o tome sljedeće godine.

Zanimljivo iskustvo

Ove ste godine dosta nastupali. Koliko ste koncerata održali i koji vam je ovogodišnji nastup posebno bitan i drag?

– Odsvirali smo dosta koncerata na prostorima bivše države te u Europi, u Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, uz suradnju s riječkim Distuneom. Najdraži koncert bi nam bio, ni manje ni više nego u Prizrenu na Kosovu na Ngom festivalu. Jedno nadasve zanimljivo iskustvo.

Po čemu ćete još pamtiti ovu godinu?

– Glazbeno najviše po novom EP-u i promociji albuma. Također po turneji s bendom The Siids s kojima nastupamo u Pogonu kulture večeras. To nam je bio jedan boljih trenutaka godine.

Što možemo očekivati od vas u sljedećoj godini?

– Puno noviteta. Europska turneja. Novi album. Lansiranje na Mars.

Hoćete li sljedeće godine biti korak bliže nastupu na Glastonburyju?

– Nismo na sljedećem Glasonburyu, ali ćemo biti na Coachella Festivalu (smijeh).

Komentari

komentara