Garage/blues duo The Bonnevilles iz Sjeverne Irske prvi put stiže u Rijeku. Premijerni nastup pred riječkom publikom održat će u utorak 17. travnja, s početkom u 21 sat, u Klub.u na Trsatu.

Radi se o jednom od najzapaženijih europskih garažnih rock bendova, formiranom prije deset godina. Ubrzo nakon što su počeli zajedno svirati, gitarist i pjevač Andrew Andy McGibbon i bubnjar Chris McMullan objavili su i prvi album »Good Suits & Fightin’ Boots«. Eksplozivna energija njihovih pjesama i autentičan žanrovski izričaj publiku su osvojili »na prvu«, a bend se ubrzo nakon toga probio i u SAD-u.

Zadnja dva albuma objavili su za Alive Records, a 2015. svirali su na prestižnim festivalima The Deep Blues Fest i Juniors Juke Joint i diljem SAD-a. Zadnji album »The Arrow Pierced My Heart« objavili su 2016. godine. Tim su materijalom dokazali kako uspješno ujedinjuju nasljeđe irskog folka s prvoklasnim bluesom, a da sve skupa zvuči kao potpuno novi žanr. Novi album »Dirty Photographs« su upravo objavili, a sudeći po prvim kritikama, radi se o još jednom sjajnom albumu sjevernoirskog dvojca.

Ulaznice za njihov riječki koncert u pretprodaji je moguće nabaviti po cijeni od 40 kuna. Na dan koncerta cijena će im biti 60 kuna. Moguće ih je kupiti u The Beertiji, u Dallas music shopu te u sustavu Entrio.

Komentari

komentara