Jedan od svjetskih takozvanih superbendova, The Dead Daisies, nastupit će ponovno u Zagrebu, i to 11. prosinca u klubu Boogaloo, s vrlo zanimljivim programom.

Naime, najprije će izvesti akustični set za samo pedeset najvjernijih pratitelja grupe koji će se tada nalaziti u Zagrebu, nakon čega bi se trebali »ukopčati« u struju i na otvorenom koncertu odraditi dva sata malo teže glazbe.

David Lowy, Dough Aldrich, John Corabi, Marco Mendoza i Deen Castronovo trenutna su postava grupe, koja je kao i druge supergrupe često mijenjala članove, ovisno i o njihovoj dostupnosti zbog rada sa svojim matičnim bendovima. Ova petorka poznata je štovateljima klasične rock i malo teže hard rock i metal glazbe, jer su bili, a neki još i jesu, članovi Whitesnakea, Journeya, Thin Lizzya, Dioa i Mötley Crüea. Dobro, pravi štovatelji težih rock nota vjerojatno im kao plus i ne bi uzeli rad s Whitesnakeom.

Nastup na Kubi

Samo osnivanje ove supergrupe priča je za sebe. Naime, osnovali su je Australac Lowy i novozelandski pjevač Jon Stevens. Lowy nikad nije bio profesionalni glazbenik do tada, zapravo se i sada njegov angažman ne može tako nazvati, jer je čovjek, kad nije po turnejama i studijima, čelnik obiteljske tvrtke Lowy Family Group, koja se bavi tržišnim ulaganjima. Ukratko, ne živi od glazbe, pa može opušteno pristupati tome. Doduše, grupa albume radi u kratkim razdobljima, najčešće mjerljivim u tjednima, valjda da i on, a i ostali članovi, se mogu posvetiti brzo i svojim drugim poslovima.

Grupa je zasigurno najpoznatija po tome da je bila prvi većinski američki bend, jer trenutno su svi osim osnivača Amerikanci, koja je nastupila na Kubi nakon ukidanja američkih sankcija koje su uključivale i zabranu gostovanja kulturnih i glazbenih institucija i grupa. Snimili su ukupno četiri studijska albuma od osnutka 2013. godine, uz koji su dodali i jedno live izdanje.

Teški rifovi

Ovaj koncert je dio europske turneje, koja je nastavak serije nastupa koji su imali po sjevernoj Americi tijekom listopada. Što se same glazbe tiče, za one koji ne znaju njihov opus, Dead Daisies zapravo najviše zvuče kao nekakav miks žestokog rocka iz sedamdesetih i laganijeg metala iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, netko bi možda rekao kao Guns ‘n’ Roses bez Slasha i Axla Rosea. Tako da će na svoje doći zagrebački ljubitelji malo težih gitarističkih rifova.

Komentari

komentara