Ljeto na opatijskoj Ljetnoj pozornici počelo je sinoć s koncertom grupe The Dire Straits Experience. Velika Ljetna dočekala je ove čuvare sjećanja na poznati britanski rock sastav ispunjena do posljednjeg mjesta.

Može se stoga reći da je početak ljetnog programa na otvorenoj opatijskoj pozornici počeo u velikom stilu, s koncertom The Dire Straits Experience koji je pokazao da ostavština Marka Knopflera i danas, četrdesetak godina od osnutka grupe Dire Straits, ima veliki broj svojih poklonika koji su u Opatiju došli – odasvuda. The Dire Straits Experience i u Opatiji su se predstavili svojom raskošnom audio-vizualnom produkcijom i naravno pjesmama koje su već desetljećima neizostavni dio suvremena glazbe.

Iako se iz imena grupe može naslućivati da se radi o klasičnom tribute, odnosno cover sastavu, The Dire Straits Experience je nešto između toga i originala. Naime, sastav predvodi saksofonist Chris White koji je nakon razlaza s tekstopiscem, vokalom i gitaristom Markom Knopflerom krenuo u svoju glazbenu karijeru, nastupajući kao dio ovog projekta kojeg čine još nekoliko vrhunskih glazbenika. Među njima je i Chris Whitten, bubnjar koji je jedno vrijeme također svirao s grupom Dire Straits.

No posebnost The Dire Straits Experiencea jest u njihovom pjevaču i gitaristu Terenceu Reisu. Naime, Reis brojnim svojim scenskim detaljima podsjeća na Marka Knopflera, a posebno glasovnom izvedbom. Kao da je sam Knopfler bio na Ljetnoj.

 

Komentari

komentara