Zagrebački, ili bolje rečeno novozagrebački rock bend The Miceks su, za relativno kratko vrijeme, postali miljenici zagrebačke, a i šire publike.

Reputaciju su stekli odličnim i energičnim živim nastupima na nekolicini većih festivala i velikim koncertom na Šalati kao gosti Psihomodo popa. Kao što sami kažu, rade buku uhu ugodnu, a srcu dragu.

Grupa predvođena legendarnim zagrebačkim rock gitaristom Alenom Kraljićem Kraljom objavila je svoj četvrti singl praćen video spotom.

– Živimo u svijetu izokrenutih vrijednosti u kojem mladić ide u zatvor radi lijeka, a lopovi i hoštapleri budu pušteni i slobodni dalje krasti. Lijepo je imati uz sebe nekoga kome vjeruješ, koga voliš i tko tebe voli, a o tome govori ova pjesma, izjavljuje Alen Kraljić Kralja iz novozagrebačke grupe The Miceks koja je u travnju objavila svoj debitantski album »Ljubav, voda i sloboda«.

Grupa je u svom kreativnom usponu, a predivna melodična balada »Volim kada si tu« ujedno je četvrti singl skinut s albuma nakon pjesama »Jesus, Stonesi i Ramonesi«, »Mr. Boong« i »Meksiko«.

Spot za pjesmu snimljen je u jednoj od novozagrebačkih šumskih oaza u naselju Utrine. Snimljen je one-take tehnikom, vođen spretnom rukom redatelja i snimatelja Maria Borščaka.

The Miceks su osnovani 2015. godine u kvartu Utrine, u jednoj od tamošnjih garaža popularno znanih kao ”Favele”. Nadahnuti melodičnim, plesnim rock ‘n’ rollom, tekstovi njihovih pjesma govore o aktualnim događanjima oko nas te o vječnim pitanjima o ljubavi, nadi i slobodi. Pjesme su autorsko djelo Alena Kraljića Kralje koji je afirmaciju, skladateljsko umijeće pa i rokersku reputaciju stekao i učvrstio kao član bendova Pips, Chips & Videoclips, Majke, Bare i Plaćenici.

Komentari

komentara