Riječki dvojac The Siids u petak će imati ulogu predgrupe na koncertu u Pogonu kulture kojim će riječki glazbenik Boris Štok predstaviti prvi samostalni nosač zvuka »Ispod kože«.

 

Grupu The Siids čine multiinstrumentalisti Darko Terlević i Stanislav Grdaković koji su nam otkrili čime se trenutno bave te kad bi mogao izaći njihov prvi album.
U petak ćete nastupiti u Pogonu kulture kao support Borisu Štoku, a nedavno ste otvorili i njegov koncert u Tvornici kulture. Kako je bilo u Zagrebu?
– U Zagrebu je bilo zaista odlično, Tvornica je bila poprilično puna kad smo počeli sa svirkom tako da smo se uspjeli predstaviti finom broju Borisovih obožavatelja, a reakcije su bile iznad naših očekivanja. Hvala mu što nam je omogućio da se upoznamo s njima.
Hoćete li mu biti predgrupa i na sljedećim koncertima?
– Ako nas pozove, rado ćemo se odazvati. Mislim da smo super kombinacija. Iako ne sviramo istu vrstu glazbe, na neki način dijelimo glazbeni senzibilitet i volimo sličnu estetiku i zvuk. Poklopilo se da se ljudima koji vole njegovu glazbu sviđa i naša.

 

The Siids / foto: Kristijan Vučković
Kako stojite sa solističkim nastupima? Gdje će vas se moći poslušati u sljedećim tjednima, mjesecima?
– U ovih prvih godinu dana zaista smo više nego zadovoljni live svirkama. Kad sve zbrojimo, može se reći da smo nastupali svakog mjeseca, što samostalno, što kao festivalski ili support nastup. Nakon Pogona kulture, 3. prosinca sviramo u Gradskoj čitaonici Kostrena mini akustični koncert u sklopu izložbe Rock papiri Mladena Stipanovića koji nakon Rijeke, izložbu predstavlja i svojim Kostrenjanima. Nakon toga smo slobodni do kraja godine. U 2019. za sada imamo bukiran solokoncert 25. siječnja u Rock Caffeu u Puli.
Čime se trenutno bavite? Pripremate li novi singl?
– Trenutno smo u fazi završnog miksanja albuma. Oko pjesme se još nećkamo, ali u planu je početkom nove godine.
Kad bismo mogli očekivati vaše debitantsko izdanje?
– Album bi svijetlo dana trebao ugledati krajem veljače ili početkom ožujka sljedeće godine. U pregovorima smo s izdavačem, ali nećemo ga zasad još otkriti.
Za prepoznatljiv vizualni identitet grupe The Siids zaslužan je vizualni umjetnik Kristijan Vučković. Kako biste opisali vašu vizualnu priču? Nastavljate li suradnju s Vučkovićem?
– Kristijan je prije svega naš prijatelj te je on svakako zaslužan za više-manje sve što su ljudi do sada »vidjeli« s naše strane. Trenutno imamo u planu više videoprojekata koji će pratiti izlazak albuma, a nešto od toga će sigurno snimati i Kristijan.

Komentari

komentara