Theft of October, Hallftones, Middlemist Red i Žen – prvi su najavljeni izvođači četvrtog festivala nezavisne umjetnosti, istarskog Indirekta što će u Umagu biti održan 17. i 18. lipnja, uz druženje u prijateljskoj atmosferi, pozitivne ritmove te nezaobilazniumjetničko-književni program.


Theft of October crnogorski je kantautor Denis Balavac čiji se istoimeni EP objavljen prošle godine sastoji od pet pjesama. Njegov prvi album »Fears« bit će dostupan početkom svibnja. Osim ovog, Balavac iza sebe ima niz projekata kao što su: Snow Creation & Trumpetman, Moa Loni, Wow Tea Sticks, Chandlers Oak.
U Umag dolazi i beogradski četvorac Halftones koji čine: Suzana Sumrah, Vlatko Džogović, Vukašin Đelić i Nikola Gnjatović. Njihova glazba je sve samo ne obična, a njihov identitet ne prilagođava se postojećim okvirima. Iza sebe imaju albume »Halftones is my band« i »Damned Horses«.
Posjetiteljima Indirekta prvi će se put predstaviti i madžarski Middlemist Red, psihodelični rock bend koji uzore pronalazi u glazbi kasnih 60-ih te ranih 70-ih, ali i iz modernijih zvukova poput onih Tame Impale. Pobjednici Deezerovog međunarodno natjecanje Young Guns EP »Supersonic Overdrive« objavili su 2014., a u ožujku prošle godine krenuli su na prvu europsku turneju.
Na festivalu će nastupiti i zagrebačka grupa Žen čiji se aktualni album »Jantar« može pohvaliti brojnim pohvalama. Grupu čine djevojke koje u svome radu zaigrano seciraju rodne stereotipe te spajaju granice između audio i vizualne umjetnosti. Žanrovski se njihova glazba može opisati kao kompleksni indie-rock s primjesama shoegazea, post-rocka i ekperimentalne elektronike.

Komentari

komentara