U Palachu će u petak biti održana prva polufinalna večer natjecanja »Selectors’ Battle 2017.« za budućeg selektora OKC-a Palach. Najbolji selektori finalne večeri koja će biti održana u svibnju postat će rezidenti OKC-a Palach i steći vječnu slavu, poručuju organizatori.

Natjecanje će se sastojati od triju polufinalnih i jedne finalne večeri. Svake polufinalne večeri natjecat će se četvero selektora. Iz svake od triju polufinalnih večeri jedan selektor ulazi u finale. Prva polufinalna bit će održana ovog petka, a snage će odmjeriti: Tina Ugarković, Petra Gašparić, Matijas Kozić i Dinka Drnjević.

Natjecanje je zamišljeno tako da organizatori kandidatima zadaju glazbenu temu na licu mjesta, nakon čega se na pozornicu penje dvoje selektora koji imaju pola sata da na zadanu glazbenu temu biraju pjesme. Nakon toga slijedi drugo dvoje, i tako dok se svi međusobno ne susretnu na stageu (round robin princip). Dvoje s najvećim brojem pobjeda (bodova) ide u finale večeri te jedan od njih na kraju veliko finale. Kada se dvoje selektora nađe na pozornici, svaki ima kompjuter i između njih je spojen DJ-mixer. Na zadanu temu svako pušta jednu pjesmu i tako unakrsno.

– Teme zadajemo mi za svaki krug. Vi na YouTubeu morate naći i pustiti što više hitova na zadanu temu. Kad se zada glazbena tema, ne postoji mogućnost izrade liste pjesama. Svaki selektor ima onoliko vremena da nađe i odabere pjesmu na YouTubeu koliko mu dopušta trajanje pjesme njegovog protivnika. Iza dvoje selektora na stageu nalazi se projektorsko platno pa se s odabranom pjesmom vrti i spot za istu, objasnili su organizatori.

Žiri se sastoji od organizacijskog tima eventa. Na visinu dodijeljenih bodova utječe reakcija publike na odabranu pjesmu, pridržavanje zadane teme, snalažljivost u izboru hita. Osim mjesta jednog od troje rezident selektora u Palachu, finaliste očekuju i novčane nagrade. Naravno, finalisti će postati rezident selektori ako to žele. Rezidencija počinje u rujnu i honorirat će se kasnije dogovorenim iznosom.

Komentari

komentara