U utorak, 3. svibnja, u zagrebačkom Vintage Industrial Baru bit će održano  veliko finale natječaja “Zasviraj sa Žujom” čiji će pobjednik zasvirati na jedanaestom izdanju INmusic festivala.

Prva tri finalista odabrala je publika glasovanjem putem posebne aplikacije na Facebook stranici, dok je četvrtog finalista odabrao stručni žiri. U prvom kruga najviše glasova osvojio je elektro-akustični bend Phaneron, pobjednik drugog kruga je zagrebački bend Spleen G koji kombinira funk, jazz i rap dok su favoriti trećeg kruga energični Čakovčani iz benda Media Stres. Stručnom žiriju nije bilo niti malo lako među mnoštvom kvalitetnih prijavljenih izvođača izdvojiti četvrtog finalista koji će se boriti za nastup na INmusic festivalu. Ovo godine na natječaj se prijavilo i mnogo glazbenica i bendova predvođenih nježnijim glasom, a među njima se posebno istaknula mlada kantautorica iz Splita – Billie Joan koju je žiri odlučio odabrati kao četvrtu finalisticu.
Finalisti imaju ‘zadatak’ pokazati se u najboljem izdanju te impresionirati prisutne predstavnike medija koji će se 3. svibnja svojim glasovima odlučiti o pobjedniku. Najbolji bend ove godine predstaviti će se na glavnoj pozornici INmusic festivala.
INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu. Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 349 kuna (+ troškovi transakcije) dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 250 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.

Komentari

komentara