Blues glazbenik i usnoharmonikaš Tomislav Goluban u suradnji sa Zagrebačkom županijom i udrugom Slobodan ulaz širi kreativne ideje na čitaonice i knjižnice diljem županije.

»Chicago project« obuhvatit će materijal s autorskog CD blues albuma »Chicago Rambler«, koji će biti objavljen u siječnju 2019. i njegovu putopisnu promociju u sklopu edukativno-zabavnog programa u tri knjižnice Zagrebačke županije.
Koncerti su zamišljeni kao interakcija publike i izvođača, ispreplitanjem muziciranja i izlaganja.

 

Kompaktna, dinamična i atraktivna glazbena prezentacija trajat će oko 60 minuta i obuhvatiti povijesni razvoj glazbe, mali tečaj sviranja usne harmonike te utjecaj bluesa na hrvatsku glazbu. Kao dodatak promociji albuma, Goluban će publici ispričati kako je proteklo snimanje albuma u Americi te koja je mjesta, koja su obilježila povijest suvremene glazbe, tom prilikom posjetio.

Cilj programa je promocija hrvatskog glazbenog stvaralaštva na edukativno-zabavni način, primjerena za sve dobne skupine koje žele uživati u glazbi.

– Veselim se ovim koncertima i pozivam ljubitelje bluesa i glazbe općenito da dođu i podrže ovakve glazbene ideje – kaže Goluban.

Prvi nastup zakazan je 27. studenog u 18.30 u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Jastrebarskom, 29. studenog na redu je Gradska knjižnica u Samoboru, a 10. prosinca Gradska knjižnica Ante Kovačića u Zaprešiću. Ulaz je na sve koncerte besplatan.

Komentari

komentara