Nakon pjesama »Mirage« i »This war«, riječki kantautor Marko Rogić koji djeluje pod umjetničkim imenom White on White, predstavio je treći singl s debitantskog albuma »Out of nowhere«.

Riječ je o pjesmi »Grey hair« koja predstavlja ishodište i podloga albuma čiju okosnicu čine iz života istrgnute, iskrene priče nastale jednostavnim kantautorskim ključem bliskim prizvuku countrya i americane kojima je aranžmansku i produkcijsku boju udahnuo Darko Terlević.

White on White Foto Marko Laća (6)

– To je priča o odlasku, o gubitku, o emocijama natopljenim tugom i dječjom željom za beskrajnosti i bezvremenosti. Album »Out of nowhere« nastao je, kako mu i samo ime kazuje, niotkuda, iz pera i gitare jednog neglazbenika, u lijepim glazbenim godinama. Dvanaest skladbi na albumu predstavlja svojevrsni glazbeni otisak stanja čovjeka u vremenu mjena i rastanaka s dragim ljudima, pričama i odnosima, objasnio je Marko Rogić.

Videospot za pjesmu »Grey hair«, za koju glazbu i tekst potpisuje Marko Rogić, a aranžman Darko Terlević, sniman je u Gradu Grobniku, a napravljen je kao audio i videozapis live sessiona benda uz podršku gudačke i puhačke sekcije. Za režiju i snimanje spota zadužena je bila Martina Šalov, dok je za tonski zapis, mixing i mastering zaslužan Matej Zec.

White on White Foto Marko Laća (9)

Kolaž tema kroz koje album »Out of nowhere« prolazi, izlog je emocija i duševnih stanja autora i stvara intimnu priču bez previše ušminkavanja. Iako finalni zvuk na albumu njeguje nešto moderniji izričaj, sve su pjesme nastale spontano i bez pripreme. Stvaranje glazbe i pisanje pjesama Markovo su sredstvo izražavanja, a kroz sve to zajedno, kanalizira svoje emocije i ispušta ih iz sustava.

– Proživljene godine života, jedna teža uz pokoji gubitak, rode u čovjeku neku tugu koja pošto–poto želi van. To je, uz podršku prijatelja glazbenika, bio osnovni impuls nastanku ovih pjesama, rekao je Marko Rogić a.k.a. White on White.

White on White Foto Marko Laća (1)

Komentari

komentara