Tridesetu godišnjicu pojavljivanja sjajnog debitantskog albuma »Guitar Town« američki heartland rocker Steve Earle obilježio je objavljivanjem de luxe izdanja koje na dva diska nudi remasterirani LP na prvom, te live nastup ostvaren te godine u okviru Guitar Town Tour u Park Westu u Chicagu na drugom disku.

Taj koncertni dodatak s 19 pjesama bit će moguće nabaviti i na vinilu i to kao dupli album. Baš taj dodatak najviše će i privući ljubitelje Earle rocka jer je riječ o jednom od njegovih najboljih koncerata na kojem je, uz oduševljenu publiku, odsvirao sve pjesme s debi albuma i sve što je u tom trenutku napravio za svoj naredni album.

»Ni nakon toga publika nije željela otići, a na treći bis izašao sam bez benda, sam s gitarom i svirao s publikom. U tom sam trenutku znao da ću uspjeti«, rekao je Earle čiji je životni put do tog trenutka bio sve samo ne lagan, a dio života proveo je i iza rešetaka.

Upravo stoga debitantski album i spomenuti koncert bili su najbolja moguća prekretnica u njegovom životu, a de luxe izdanje podsjetit će na sve to na najbolji način te još jednom pokazati snagu i uvjerljivost albuma koji je, po mnogima, bitno utjecao na razvoj country rocka i heartland rocka približivši ove pravce širem krugu rock slušatelja i potvrdivši kako se i kroz country mogu obrađivati itekako ozbiljne teme.
Inače, Earle je ove godine s dugogodišnjim suradnikom i prijateljem Shawnom Calvinom objavio album dueta »Calvin and Earle«, a ove jeseni, po najavama, ulazi iznova u studio i sprema nasljednika svom prošle godine objavljenom vrlo dobrom blues albumu »Terraplane«. Ovog će puta to biti, najavljuje Earle, country album.

Komentari

komentara