KSET će u četvrtak biti poprište zanimljivog koncertnog gostovanja.

Stiže Inga Copeland (UK), ime iza kojeg se krije estonsko-britanska glazbenica i producentica Alina Astrova, javnosti poznata i kao nekadašnja članica eksperimentalnog dua Hype Williams.

Za njen samostalni rad karakteristično je antikapitalističko parodiranje ideje zvijezde i slave. Nakon odličnog albuma ‘Black Is Beautiful’ izdanog za Hyperdub, posljednjih nekoliko godina niže izvrsne EP-eve i mixtapeove. Njen prvi “dugometražni” solo album ‘Because I’m Worth it’, nazvan po poznatom L’orealovom sloganu, 2014. se našao na mnogim relevantnim listama najboljih izdanja godine (npr. Dummy, Tiny Mixtapes).

Na albumu se nalazi zapažena suradnja s producentom Actress, jednim u nizu eminentnih elektroničkih glazbenika današnjice s kojima je Copeland surađivala, među koje se broje još The Bug, Martyn, Kode9 i drugi.

Kao support će nastupiti Rovinjanin sa zagrebačkom adresom, Filip Šćekić a.k.a. SZCH. Ovaj producent, DJ i radijski voditelj izdavao je na etiketama Raw Paper Records i Always Human Tapes,  puštao na Illectricity festivalu i raznim partyjima u Zagrebu, a iza njega je već nekoliko regionalnih nastupa. Redovno ga možete čuti u emisiji Filip’s Session na Radiju 808.

Komentari

komentara