Slovenski kantautor Zoran Predin će 6. ožujka na koncertu »Počasni krug«, u »Off ciklusu« Zagrebačke filharmonije, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu izvesti presjek karijere u novom, filharmonijskom ruhu.

– Počasne krugove trče samo najbolji, a za nastup u Off ciklusu Zoran Predin priprema sasvim posebni koncert na kojemu će zajedno s glazbenicima Zagrebačke filharmonije i maestrom Krešimirom Batinićem istrčati »počasni krug« kroz svoju sjajnu pjesmaricu, piše u najavi.

Miljenik zagrebačke publike s nestrpljenjem očekuje ovaj koncert te poručuje kako se nada da će zajedno sa zagrebačkim filharmoničarima prirediti nezaboravni glazbeni doživljaj, vrijedan svojega naslova, dodaje se. Koncert je prigoda i za susret s nekim manje poznatim poglavljima njegova stvaralaštva, poput onih za kazalište i za film, ali set-listu neće zaobići niti dobro poznati hitovi poput »Čakaj me«, »Praslovan» i »Ne mi dihat za ovratnik«.

– Predin koncert s filharmoničarima najavljuje kao novu, sasvim posebnu postaju svoje izuzetne, dugovječne karijere. U nekome smislu i kao jedan od njezinih vrhunaca. Suradnju sa Zagrebačkom filharmonijom stoga je prihvatio kao veliku odgovornost, ali i kao novi umjetnički izazov. Odgovornost u kreiranju programa, u odnosu na visoke umjetničke kriterije Zagrebačke filharmonije. A izazov u želji da svoje pjesme predstavi u novom filharmonijskom ruhu u kojemu ih još nismo doživjeli, napominje se u najavi.

– Stoga, čak i ako ste Zoranov najveći fan – a takvih u Zagrebu i Hrvatskoj sigurno ne nedostaje, koncert »Počasni krug« u Off ciklusu uvjerit će vas kako ste možda čuli puno, ali da još uvijek niste čuli – sve, poručuje se.

Komentari

komentara