U subotu 5. ožujka u Palachu se priprema Večer za pamćenje – Tribute to Bowie & Lemmy, kraljevska večer puna sjećanja, dobre glazbe, zabave i druženja generacija, a sve u spomen na nedavno preminule legende rock glazbe Lemmyja Kilmistera i Davida Bowieja.


Događanje u organizaciji Udruga Ri Rock započet će posebnim otkrivanjem memorijalnih ploča u počast ikonama i začetnicima rock pokreta Lemmyju Kilmisteru i Davidu Bowieju. Memorijalne ploče koje je dala izraditi Udruga Ri Rock uz pomoć riječkih umjetnika Nike Pavlović i Tonka Vukonića, bit će postavljene u OKC-u Palach u vječno sjećanje na njihovo izuzetno glazbeno umijeće, talent i doprinos alternativnoj glazbi. Nakon ceremonije i kratkog govora članova Udruge Ri Rock i radijskog voditelja Roberta Jovanovića, uslijedit će zabavno-koncertni program.

Riječki glazbenici

U prvoj prostoriji Palacha posjetitelji će uživati u videoprojekciji spektakularnih živih nastupa i spotova Davida Bowieja i prisjetiti se njegovih vječnih hitova i nezaboravnih trenutaka. Istovremeno će u trećoj prostoriji biti održan koncert za sve fanove legendarnog Lemmyja. Koncertni program otvorit će speed metal bend Speedclaw iz Rijeke, a uzavrelu večer održavat će riječki glazbenici koji će zasvirati obrade grupe Motorhead. Članovi bendova Krematorium, Mandrili, Lost Lucid, Big Rocking Daddys, Uma Thurman, GreeNmill, PleteRi, MBurns, Syleth, Školjke/Disconation, Speedclaw pa čak i član srpskog benda Wolfram te mnogi drugi, okupljeni pod imenom »Riječki glazbenici sviraju Motorhead« zabavit će sve posjetitelje i odati počast kralju žestoke i glasne glazbe. Kraj koncertnog programa uveličat će odličan Motorhead tribute bend Iron Fist. Po završetku koncerta Palach očekuje party do ranih jutarnjih sati. Obožavatelji žestokih, brzih i nabrijanih nota zaputit će se u prvu prostoriju gdje ih Kralj Zla časti najbržom mogućom glazbom koja postoji uz nezaobilazne hitove Motorheada. Ljubitelji lika i dijela David Bowiea, rasplesani Ziggy Stardusteri, zaputit će se u treću prostoriju i do jutra čagati uz glazbu nezamjenjivog Bowieja. Za održavanje uzavrele plesne atmosfere biti će zadužen poznati riječki glazbenik Alen Tibljaš.

Jack Cola za Lemmyja

Kako bi ostali podgrijani tijekom cijele večeri, svi posjetitelji uživat će uz piće Lemmy koje će se prodavati po akcijskoj cijeni. Naravno svi fanovi Motorheada znaju da se radi o piću Jack Cola koje je službeno prozvano Lemmy u počast pjevaču Motorheada. Dodajmo i da prvih 20 posjetitelja očekuju posebne nagrade na ulazu u obliku bedža na Motorhead i Bowieja te pića dobrodošlice.
– Pridružite se najvećem partyju u gradu i pošaljite pozdrave dobrim notama do Davida i Lemmyja da ih podsjetimo da nikad nećemo zaboraviti njihov izuzetan talent. Cijena ulaznice za ovaj spektakularni događaj u počast velikanima iznosi samo 15 kuna, a novci će biti iskorišteni za izradu memorijalnih ploča te pokrivanje troškova organizacije, poručuju organizatori.

Komentari

komentara