Slam – poznati producentski i DJ-dvojac iz Velike Britanije headliner je ovogodišnjeg, besplatnog Carnival DJ Sessiona koji će u subotu biti održan u Ex Port Delti.

– Da, dobro ste čuli, Slam su ove godine headlineri Carnival DJ Sessiona! Koliko god smo pokušali sakriti ovu vijest, ona je ipak našla svoj put do poklonika pravog techna koji su još uvijek u šoku i nevjerici. Eno, još bauljaju po Korzu i drže se za glavu. Jer ne postoji nitko tko je ikad bio na partyju, a da bar jednom u životu nije plesao na Slam ili bar na neku traku s njihovog ikonskog labela Soma Records koji broji više od 600 izdanja među koje ubrajamo i najranije techno uratke veličina kao što je Daft Punk. A teško da postoje i pravi clubberi kojima je u zadnjih 25 godina promaklo ovo ime, poručuju organizatori.

– Za one koji ne znaju – Stuart McMilan i Orde Meikle poznatiji kao Slam, su škotska techno reprezentacija. Vlasnici jednog od najboljih labelova na svijetu i gazde Riverside Festivala, domaćini su i Maximum Pressure warehouse partyja u rodnom Glasgowu, kao i Slam Radio podcasta koji broji više od 300 emisija posvećenih najboljem technu na planetu.

Slam na CDJS-u nastupa u svojoj omiljenoj formaciji – back 2 back na 6 deckova i 2 mixera.

– Najveći su klubovi i festivali već svjedočili ovom čudu. Sad je red na nama. Jer europska prijestolnica kulture ne zaslužuje ništa manje, zaključuju organizatori.

Kao posebna gošća nastupit će Caoi de Barra (aka Lil Brendan) iz Galwaya, irske prijestolnice kulture 2020. godine, koja će imati čast otvoriti Carnival DJ Session 2020 svojim DJ-setom od 21 do 22 sata. Glazbenica koja je bila i pjevačica, bubnjarica i producentica, kombinira hip hop, RNB, pop, funk i soul, stvarajući zarazne ritmove i ludu atmosferu.

Na CDJS-u će nastupiti i domaće snage. Među njima su i Lemon & Mark Ash (Balance, Pu/Ri), omiljeni Balance duo koji rijetko nastupa u b2b izdanju.

– Ovog su puta zaduženi za usijavanja floora prije samih glavnih zvijezda večeri. Adoo (Tronic, Agile, Pu) je skoro pa rezident CDJS-a i iz sezone u sezonu potvrđuje svoj zasluženi status jednog od najboljih i najcijenjenijih regionalnih producenata i DJ-a. Sigurni smo da će nam njegov set nakon Slama pasati kao šamar budalama, kažu organizatori i nastavljaju.

– Dolazi nam i Ana Antonova (Caramel, Ri), ljubimica publike i struke. Dugo se nije dogodilo da za nekoga i plesači i kolege DJ-i imaju same riječi hvale. Zadnjih je godinu-dvije apsolutno eksplodirala. Šara po svim stilovima i svima vlada jednako suvereno. Bilo je krajnje vrijeme da je pozovemo. Predstavit će se i Marcel (Liminal, Op), nasmijani mladić koji je zajedno sa svojim kolektivom vratio život u Opatiju. A svi smo mislili da je to nemoguće. Dugo je u DJ-ingu, ali se tek prošle godine ozbiljno odlučio baviti ovim poslom i odmah je pozvan na sve najveće festivale u regiji. Morali smo ga pozvati i mi i uručiti mu ključeve da nam ovogodišnji ples otključa svojim setom.

Šesti tradicionalni karnevalski afterparty bit će održan u Crkvi gdje posjetitelje očekuju: Marina Karamarko (Thanq), Nemax (half), Lemon Inc & Mark Ash (Balance.fm) i Boo Dale & Fryer (Work the Floor). Party počinje u nedjelju u 5 ujutro, a za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 40 kuna.

 

Komentari

komentara