Četvrto izdanje umaškog Indirekt Festivala, festivala nezavisne umjetnosti što će se održavati 17. i 18.  lipnja u kampu Veli Jože, blizu savudrijskog svjetionika, ujedno i simbola manifestacije, pred publiku će dovesti mnoge zanimljive izvođače među kojima su: Žen, Izae, East-Ra, The Black Room, Halftones, Middlemist Red, Karmakoma, Theft of October, Alex Kelman itd.


S nestrpljenjem se iščekuje i belgijskog art-pop kolektiva FúGú Mango koji u svojoj glazbi isprepliće tradicionalne afričke ritmove, višestruke vokalne dionice i futurističku estetiku popa. Ove je godine zemlja partner festivala Italija pa će tako na pozornicu Indirekta stati i dva talijanska benda. Brothers in Law projekt je šogora Giacoma Stolzinija i Nicole Lampredija, uz koje noise pop bend čine i bubnjar Andrea Guagneli te basist Lorenza Musto na basu. Iz Italije stiže i grupa Comaneci koju su osnovali Francesca Amati i Andrea Carella, a pridružio im se i čelist Jenny Burnazzi.
Na Indirektu će nastupiti i ROLO, projekt trojice splitskih glazbenika različitih glazbenih pozadina čiji instrumentarij čine bubanj, bas, gitara i ostala elektronička pomagala. Domaću scenu predstavljat će i A good mistake, tročlani pop-grunge bend iz Umaga koji čine Goran Balaban (vokal i gitara) Darko Miloš (bass gitara) i Martin Purišić (bubanj).

Komentari

komentara