Iako poznati po nešto žešćem zvuku, riječki hard rock bend Keops, ovoga se puta predstavio publici u nešto nježnijoj varijanti. U sklopu manifestacije Ljeto na Gradini održali su unplugged koncert uz pratnju gudačkog orkestra, a bio je to ujedno i njihov prvi nastup na toj trsatskoj pozornici, trenutno možda i najljepšoj u Rijeci.

Iako su se već u popodnevnim satima oblaci nadvili nad Rijekom, vrijeme se ipak smilovalo i koncert je održan, a Keopsovci su kao pravi profesionalci započeli sa svirkom u točno u minutu zakazano vrijeme.

Koncert su otvorili pjesmom »Pred lice sudbine«, a u nastavku koncerta publika u kojoj su bili pretežito mladi ljudi, mogla je uživati u uspješnicama s njihova prethodna dva albuma, poput »Od kad je otišla«, »Rat«, ili »Vjerujem u nas« koje su doživjele potpuno nove aranžmane, međutim ovo ipak nije bila njihova premijera.

Ovaj su koncept osmislili i s njime se predstavili prošle zime u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Hard rock zvuk odlično se spojio s gudačkim orkestrom koji ih je pratio, tako da je riječka publika zaista uživala u odličnom koncertu punom dobrih vibracija, a da je publika to i prepoznala bilo je vidljivo i po velikom pljesku nakon svake odpjevane pjesme.

Na pozornici su im se tijekom večeri pridružili i njihovi dragi gosti, Juraj Jurlina, Livio Berak i Veselin Krstovski koji su tijekom godina već surađivali s bendom. Prvi gost bio je nekadašnji pjevač Krstovski koji je s aktualnim pjevačem Zvonimirom Špacapanom otpjevao pjesme »Keops«, »Rat« i »Tamo gdje idem sad«.

Iako im je prvi album izašao 2012. godine, grupa postoji još od davne 1995. godine pa s obzirom na dugovječnost benda možemo očekivati da ćemo još dugo uživati u njihovom žestokom rock zvuku, ili pak nešto mirnijem izdanju kakvo je bilo ovo na Trsatskoj gradini.

Snimio: Vedran KARUZA

 

Komentari

komentara