Jedan od najpopularnijih hrvatskih pop bendova, grupa Jinx, velikim nastupom u petak 4. svibnja u zagrebačkom Domu sportova obilježit će 25 godina postojanja, na koncertu najavljenom kao glazbeni događaj sezone na kojemu će promovirati svoj aktualni album »Pogrebi & Pomiriši«, a kao predgrupa će nastupiti beogradski Artan Lili.

Glazbena skupina poznata po jedinstvenom alt-pop zvuku na svojem će velikom obljetničkom koncertu ugostiti i dva velika frontmena – Rippera iz Pipsa i Gopca iz Psihomodo Popa, a na pozornici će im se u izvođenju presjeka hitova čitave karijere, uz niz iznenađenja koji do kraja ostaju tajnom, pridružiti i njihov prvi saksofonist Jakša Kriletić Jordes te gudački kvartet.

Priliku da otvori koncert Jinxa dobila je beogradska noise-pop četvorka Artan Lili. Bend u Zagreb dolazi na krilima novog singl-spota »Nije svejedno«, koji je odmah po objavljivanju postao veliki regionalni hit, što će im ujedno biti svojevrsno zagrijavanje za veliki koncert u Zagrebu koji ih očekuje na jesen.

Danas jedno od najprepoznatljivijih glazbenih imena regije, Jinxi su 1993. karijeru počeli kao High Jinx. Prvi album »Sextasy« na engleskom jeziku objavili su 1995., a uslijedili su »Second Hand« (1997.), »Pompei – ljetna ploča katastrofe« (1999.), te »Avantura počinje« (2001.), nakon čega je došlo do razlaza benda.

No, godine 2007. ponovo se okupljaju i za Dallas Records objavljuju novi album »Na zapadu« (2007.). Uslijedio je još »Diksilend« (2010.), te 2017. »Pogrebi & Pomiriši«, oba u izdanju Dallas Recordsa.

»Od prvog velikog hita Jinxa ‘Smijem se’ prošlo je već punih dvadeset godina, a iako u početku nije bilo ‘Easy’, Jinxi danas opravdano nose titulu jednog od najprepoznatljivijih i najpopularnijih domaćih bendova koji i dalje svojim uspješnicama osvajaju srca publike«, stoji u najavi Dallas Recordsa.

»Od ‘Brazila’, ‘Ljeta’, ‘Na plaži’, ‘Koliko suza’, ‘Tamo gdje je sve po mom’, preko ‘Na čemu si ti’, ‘Da smo se voljeli manje’, ‘Jesmo li dobro?’, ‘Maradona’ i brojnih drugih, Jinxi su svojom prepoznatljivom verzijom alt-popa uvijek iznova potvrđivali svoj status na sceni, što danas cijene ne samo oni koji ih prate od njihovih početaka, već i nova, mlada generacija publike«, dodaje se.

Koncert najavljen kao jedan od najočekivanijih događaja koncertne sezone prilika je da Jinxe vidimo na velikoj pozornici u punom sjaju, ističu iz Dallas Recordsa, a iz benda poručuju da će to biti »once in a lifetime« događanje koje bi bilo šteta propustiti.

 

Komentari

komentara