Hvaljeni album »Chui ovu glazbu« zagrebačke grupe Chui i Jazz orkestra HRT-a nominiran je za ovogodišnju, osmu po redu Impalu, europsku nagradu za najbolji nezavisni album.

Nominirana su 22 imena iz 19 zemalja koja će se natjecati u spomenutoj kategoriji.

Redakcija portala Muzika.hr odabrala je »Chui ovu glazbu« grupe Chui i Jazz orkestra HRT-a kao hrvatskog predstavnika za ovu godinu.

Prošle je godine nagradu osvojila danska kantautorica Agnes Obel, a među dobitnicima ovog priznanja nalaze se i Adele, The xx, José Gonzalez, Caribou, Guadalupe Plata i Efterklang. Među nominiranim hrvatskim i regionalnim izvođačima prethodnih su godina bili: Sara Renar, Lovely Quinces, The Bambi Molesters, Jelena Radan, Nina Romić i Dubioza kolektiv.

Naziv IMPALA označava udruženje europskih nezavisnih izdavača koje djeluje od 2000. godine i smatra se vodećom organizacijom za otkrivanje nove glazbe i novih izvođača. Od 2011. godine dodjeljuje se nagrada Impala za najbolji europski nezavisni album godine koji mora biti objavljen u izdanju europske nezavisne izdavačke kuće.

Također, dodjeljuje se i priznanje za izvanredan doprinos europskoj nezavisnoj glazbi te nagrada za najprodavanije europsko izdanje. Tko je dobitnik Impale za najbolji europski nezavisni album bit će poznato do kraja ožujka.

Komentari

komentara