Slovenski avangardni sastav Laibach objavio je novi album „Also Sprach Zarathustra“ za izdavačku kuću Mute.

„Also Sprach Zarathustra“ je njihovo prvo izdanje nakon albuma „Spectre“, objavljenog 2014. godine, a popraćeno je spotom za pjesmu “Vor Sonnen-Aufgang”.

Glazba na albumu je originalno bila namijenjena za kazališnu adaptaciju romana „Tako je govorio Zaratustra“, koja je premijerno prikazana u ožujku prošle godine. Album „Also Sprach Zarathustra“ je unaprijeđena verzija glazbe skladane navedenu predstavu koju je režirao Matjaž Berger.

Kontroverzna turneja u Sjevernoj Koreji 2015. godine dovela je Laibach u žižu svjetske pozornosti, budući da su prvi i jedni zapadni rock bend koji je ikada svirao tamo. Cijelo njihovo iskustvo kao i sam nastup zabilježio je redatelj Molten Traavik i pretočio ga u film “Liberation Day” koji je prikazan na filmskim festivalima širom svijeta, a koji sad možete preuzeti putem sljedećeg linka:

https://itunes.apple.com/gb/movie/liberation-day/id1254985165
Laibach će izdanje “Also Sprach Zarathustra” promovirati na europskoj turneji koja počinje 4. studenoga u Budimpešti, dok će u međuvremenu održavati samo festivalske nastupe.

Album “Also Sprach Zarathustra” možete preslušati na Deezeru na sljedećem linku: http://www.deezer.com/us/album/44539441.

Komentari

komentara