Zagrebačka grupa Psihomodo Pop obradila je »Narodnu pjesmu«, jednu od najznačajnijih pjesama riječkih Parafa koju je javnost prvi put čula u ljeto 1979. godine. Četiri desetljeća kasnije jednu od najznačajnijih pjesama iz glazbenog opusa legendarnih Parafa, imamo priliku čuti u službenoj obradi još jednih glazbenih legendi. Ovom se prilikom frontmen Psihomodo Popa Davor Gobac prisjetio davnih dana i podijelio crticu iz njihove zajedničke povijesti.

– Ja se sjećam Parafa još iz 1977. godine. Bio sam fan jer sam bio fan punk rocka, a i sam sam u to vreme imal grupu Klinska pomora. Mislim da smo mi čak s njima i svirali na nekakvoj izložbi u &TD galeriji, u Studentskom centru i još negdje. Mi smo kao Klinska pomora bili mlađi od njih, a pjesmu »Narodna«, odnosno »Policija« smo naravno primijetili. To je meni možda najdraža njihova pjesma i sad smo ju snimili u originalnom tekstu, onoj prvoj verziji kako je napravljena. Jer oni su poslije morali mijenjat tekst, nitko ju nebi inače objavio.

To je jedna legendarna, narodna, punk pjesma i zadovoljan sam da smo baš nju mi snimili za njihov tribute, otkrio je Gobac.

Komentari

komentara